آیا دوباره گرم کردن پلو خطرناک است؟
بسیاری از مردم معتقدند که گرم کردن دوباره پلو باعث مسمومیت می شود. با این حال، این سرد کردن پلو است که قابل خوردن بودن آن را تعیین می کند تا گرم کردنش!
برنج خام می تواند حاوی هاگ باکتری های باسیلی (Bacillus Cereus) باشند. این هاگ ها معمولاً هنگام پختن و خوردن برنج مشکلی ایجاد نمی کنند، اما اگر پلو در دمای اتاق به حال خود رها و سرد شود، این هاگ ها تبدیل به باکتری خواهند شد. این باکتری ها هم رشد می کنند و زیاد می شوند؛ در نتیجه فعالیت آنها هم موادی سمی تولید می شوند که می توانند باعث مسمومیت شوند.
حال باید دانست که گرم کردن دوباره غذا نمی تواند این باکتری ها را از بین ببرد، زیرا آنها به راحتی می توانند تا دمای 100 درجه سانتیگراد را تحمل کنند و زنده بمانند.
بهترین روش برای نگهداری پلو این است که آن را به سرعت سرد کنید و در محفظه ای در بسته نگهداری کنید تا هوای خارج به داخل آن راه پیدا نکند. به این ترتیب، از تبدیل شدن هاگ ها به باکتری جلوگیری خواهید کرد و در صورتی که پلو را بطور کامل گرما دهید تا باکتری های احتمالی دیگر در آن از بین بروند، با خیال راحت می توانید آن را مصرف کنید.
منابع
مقاله علمی و آموزشی «آیا دوباره گرم کردن پلو خطرناک است؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله سیدمعین عمرانی در مجله دانستنیها، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.