با ارسطو آشنا شویم

ارسطو یکی از بزرگترین فلاسفه و متفکران یونان باستان بود. او حتی امروزه نیز به خاطر کارهای درخشان و برجسته اش مورد احترام دانشمندان و روشنفکران است. ارسطو به موضوعات بسیاری از جمله سیاست، علوم، زیست شناسی، جامعه شناسی، آموزش و… علاقه مند بود و در تمامی این زمینه ها مطالعه و فعالیت می کرد. بسیاری از فیلسوفان بعد از او به اندیشه ها و نظریات ارسطو اعتقاد داشتند.

ارسطو در سال 384 قبل از میلاد در شهر استاگیرا واقع در یونان متولد شد. این شهر توسط پادشاه مقدونیه اداره می شد. پدر ارسطو پزشک خانواده سلطنتی بود. ارسطو در 17 سالگی به آتن رفت و به شاگردی فیلسوف معروف افلاطون درآمد و در آکادمی او مشغول به تحصیل شد.

او 20 سال در آتن ماند و بعدها خود نیز شغل معلمی را برگزید. پس از آن، ارسطو آکادمی را ترک کرد و برای ادامه مطالعات و تحقیقاتش به جزیره «لس بوس» رفت. او در این جزیره به مطالعه طبیعت و شخصیت انسان پرداخت و به این نتیجه رسید که انسان همان اندازه که اجتماعی است، موجودی سیاسی نیز به شمار می رود. انسان ها بطور گروهی زندگی می کنند و به شیوه ای خاص بر یکدیگر حکومت می کنند. او بعدها این افکار و اندیشه ها را در کتاب معروفش به نام «سیاست» گنجاند.

ارسطو در سال 343 قبل از میلاد به مقدونیه بازگشت و به دربار فیلیپ رفت. او در آنجا معلم پسر فیلیپ، اسکندر کبیر شد. چند سال بعد، ارسطو به آتن رفت و مدرسه ای به نام لوکیون تاسیس کرد. او کتاب های بسیاری نوشت. نظریات وی با اغلب فیلسوفان پیش از خودش از جمله سقراط و افلاطون تفاوت داشت.

افکار و نظریات ارسطو با معانی و مفاهیم عادی قابل فهم بود. او نه تنها یک فیلسوف و متفکر بود، بلکه دانشمند و منطق دان نیز به شمار می رفت. آثار و نوشته های او مقوله زبان و ادبیات را هم در بر می گرفت. از میان کتاب های ادبی او می توان به فن خطابه اشاره کرد که شامل نحوه استفاده از زبان برای بحث و تشویق است. کتاب فن شعر ارسطو اولین کتاب مرجع در زمینه نقد ادبی است که هنوز برای تعریف معانی پایه ای مثل تراژدی و کمدی به آن مراجعه می شود.

ارسطو حدود یکسال پیش از مرگش ناچار شد از آتن بگریزد؛ زیرا دشمنانش او را متهم کرده بودند که به خدا معتقد نیست. او در سال 322 قبل از میلاد در سن 62 سالگی درگذشت.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «با ارسطو آشنا شویم»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا