الکترومایوگرافی چیست؟

بدن انسان دارای بیش از 600 ماهیچه است. برخی از آنها به استخوان ها چسبیده اند و انقباض آنها ارادی است. برخی دیگر از ماهیچه ها در دیواره رگ های خونی، مثانه، دستگاه گوارش و قاعده موها واقع هستند و به صورت خودکار و غیر ارادی منقبض می شوند. قلب نیز دارای بافت ماهیچه ای است.

ماهیچه ها مسئول حرکات گوناگون در بدن هستند. زمانی که ماهیچه ها فعال می باشند و منقبض می شوند، امواج الکتریکی تولید می کنند. الکترومایوگرافی EMG (مخفف Electromyography) دستگاهی است که این امواج الکتریکی را ثبت می کند.

پزشکان با استفاده از دستگاه الکترومایوگرافی می توانند اطلاعات با ارزشی راجع به اختلالات ماهیچه ها بدست آورند.

وقتی ماهیچه بطور مصنوعی تحریک می شود، به محرک پاسخ می دهد. در این زمان، می توان موج حاصل از انقباض ماهیچه را ثبت کرد. برای تحریک ماهیچه می توان از محرک های مختلف شیمیایی، فیزیکی، مکانیکی و یا الکتریکی استفاده کرد. محرک الکتریکی کاربرد بیشتری دارد؛ زیرا به ماهیچه آسیب نمی رساند و با استفاده از آن می توان زمان و شدت محرک را نیز کنترل کرد.

برای این منظور، الکترودهای دستگاه الکترومایوگرافی را به ماهیچه مورد نظر متصل می کنند. این الکترودها پس از تحریک ماهیچه امواج الکتریکی را به شکل منحنی روی صفحه ای ثبت می کند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «الکترومایوگرافی چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر ۱۳۹۳ با شابک ۹۷۸-۹۶۴-۳۰۷-۲۲۱-۶ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا