افراد موفق چه کارهایی می کنند؟
افراد خیال باف بیشتر در خواب و رویا زندگی می کنند؛ اما افراد موفق این گونه نیستند و در واقع، با تفاوتی کوچک از آنها متمایز می شوند. رسیدن به موفقیت هرگز تصادفی نیست و نمی توان بدون اقدام و تلاش، به قله های موفقیت دست یافت. در حقیقت، تمام افراد موفق برای دستیابی به موفقیت زحمت می کشند و از برخی عادت های رفتاری و کارهای نامناسب دست بر می دارند.
هر یک از ما در زندگی خود اشتباهاتی انجام داده ایم؛ اما افرادی موفق اند که از اشتباهات شان درس می گیرند. این گونه افراد با امید به آینده و تلاش فراوان، رو به جلو گام بر می دارند و بدین ترتیب بهای رسیدن به موفقیت را می پردازند.
شما می توانید در ادامه با روش هایی آشنا شوید که افراد موفق در زندگی شان به کار می برند تا کارآیی شان روز به روز بالاتر برود.
1) پا را فراتر از منطقه امن زندگی شان می گذارند.
هر موقعیتی که شما در آن احساس آرامش و راحتی می کنید و می توانید همه جوانب را کنترل نمایید، منطقه امن شما محسوب می شود. افراد موفق از این منطقه بیرون می روند و دست به کارهای بزرگ و جدید می زنند. وقتی در زندگی ریسک نکنید و دست به کارهای بزرگ نزنید، در منطقه امن زندگی تان قرار می گیرید؛ و احتمالاً نمی توانید به پیشرفتی در زندگی دست یابید. تا وقتی شما قدم در ناشناخته ها نگذارید، افکار و ذهنیات شما هم راکد می مانند و فرصت رشد پیدا نخواهید کرد.
افراد موفق، تفکر من نمی توانم را کنار می گذارند. افراد عمل گرا برای انجام دادن هر کاری، با پشتکار فراوان به دنبال راه حل های گوناگون می گردند. از این رو، همواره به راهکارهایی دست می یابند که سایر افراد تلاشی برای بدست آوردن شان انجام نداده اند.
بنابراین اهل عمل به جای غوطه ور شدن در دریای عجز و ناتوانی، با جدیت تلاش می کنند تا بر موانع و مشکلات پیش روی خود فائق آیند.
2) مهارت های لازم را برای انجام دادن کارشان فرا می گیرند.
با یادگیری علوم و فنون جدید است که شما می توانید در زندگی تان پیشرفت کنید. افراد موفق به دانسته های خود اکتفا نمی کنند و مرتب در حال یادگیری فنون جدیدتر هستند. اگر ما به دانش قبلی خود بسنده کنیم، مهارت مان نیز در همان اندازه می ماند. با این حساب، انتظار پیشرفت دور از ذهن می شود. یکی از اصول مهم دستیابی به موفقیت، داشتن دانش و اطلاعات کافی در زمینه کارمان است. پس در هر زمینه ای که مشغول به کار هستید، مهارت تان را افزایش دهید.
3) نظر دیگران را می پرسند.
افراد موفق در هنگام تصمیم گیری های سخت، از افراد با تجربه و ماهر راهنمایی می گیرند. این در حالی است که برخی افراد ضعیف فکر می کنند با پرسیدن و راهنمایی گرفتن کم می آورند و احساس حقارت می کنند. این طرز فکر باعث می شود افکار و دانسته های آنها محدود بماند و سال ها طول بکشد تا به راه حل مناسب برای کارهایشان دست یابند.
افراد موفق در انجام دادن کارها با دیگران همدل و همراه می شوند. در حقیقت این افراد در پی آن هستند که برای انجام دادن بهتر کارها از نحوه تفکر سایر افراد نیز بهره ببرند و بدین ترتیب بهترین تصمیمات را اتخاذ کنند.
4) خود را درگیر مسائل جزئی و پیش پا افتاده نمی کنند.
وقتی ما مشغول انجام دادن کارهایمان هستیم، این احتمال که حواسمان به مسائل کوچک و بی اهمیت پرت شود، بسیار زیاد است. در این صورت، ما دیگر نمی توانیم دید کلی و حساب شده ای درباره هدف اصلی مان داشته باشیم. در نتیجه، به نوعی به دنبال فرعیات می رویم و از اصل قضیه دور می شویم؛ اما افراد موفق به خوبی این مسئله را درک کرده اند. آنها تمام مشکلات پیش آمده را مثل قطعات پازل می دانند و با کنار هم قرار دادن آن قطعات کل مشکل را حل می کنند.
5) چند کار را با هم انجام نمی دهند.
وقتی شما چند کار را با هم انجام می دهید، کارآیی تان کمتر می شود و دیگر نمی توانید به خوبی به کار اصلی تان برسید. افراد موفق وقتی برای خودشان هدفی را انتخاب می کنند، تمام توجه و تمرکزشان را روی کار مورد نظرشان می گذارند. به قول معروف، آنها با یک دست چند هندوانه بر نمی دارند!
6) با خودشان صادق هستند.
آسان ترین کار این است که انسان به خودش دروغ بگوید و تمام تقصیرها را به دیگران نسبت دهد. افراد موفق به خوبی می دانند که در زندگی فردی و اجتماعی خود با مشکلات بسیاری مواجه هستند. در این صورت، به جای مقصر دانستن دیگران، خود مسئولیت اشتباه شان را به گردن می گیرند و درصدد رفع آن بر می آیند. به همین دلیل است که کارآیی افراد موفق همیشه بالاتر از افراد معمولی است.
انسان هر اندازه مسئولیت پذیرتر باشد به همان اندازه هم موفق تر خواهد بود. انسان های موفق، مسئولیت پذیری را جزئی از زندگی شان می دانند و آن را عامل موفقیت و شادی خود به حساب می آورند.
7) منتظر نتیجه کار نمی مانند.
گرفتن نتیجه کار بسیار مهم است. همه دوست دارند نتایج کارهایشان خوب باشد و خستگی از تن شان بیرون برود؛ اما همیشه نمی توانیم به سرعت شاهد نتیجه کارمان باشیم. اگر تمام تمرکزمان را روی نتیجه کار بگذاریم، دچار استرس و اضطراب می شویم و ناخودآگاه، کارآیی مان کمتر می شود. از این رو، افراد موفق تمام تلاش شان را روی انجام دادن کار می گذارند، نه روی کسب نتایج.
8) دنباله رو نیستند؛ بلکه رهبر هستند.
انسان ها دو نوع هستند: دنباله رو و رهبر. بطور معمول، افراد موفق به جای اینکه دنباله روی دیگران باشند، رهبران خوبی هستند. آنها شانسی و بطور تصادفی موفق نشده اند؛ بلکه برای تمام موفقیت های خود زحمت کشیده اند. اگر دو مسیر وجود داشته باشد، یکی خلوت و دیگری شلوغ، غالباً افراد موفق راه خلوت تر را انتخاب می کنند و با خلاقیت خود، تفاوت ایجاد می کنند. به این ترتیب، به زودی با موفقیت خود در نظر دیگران مشخص می شوند.
9) به گذشته خود کاری ندارند.
ما نمی توانیم به عقب برگردیم و گذشته خود را تغییر دهیم؛ اما می توانیم از شکست ها و مشکلات مان درس بگیریم و برای بهبود وضعیت خود از آنها استفاده کنیم. پس به گذشته خود نچسبید و سختی ها و مشکلات را دستاویزی برای در جا زدن و حرکت نکردن به سمت جلو قرار ندهید!
افراد موفق همواره از غُر غُر کردن و گله و شکایت کردن خودداری می کنند. آنها می دانند که این امر کاری بیهوده و بی فایده است. بنابراین مراقب هستند تا هرگز گفتار و رفتارشان درگیر این گونه بیهودگی ها نشود.
10) با افراد منفی نگر رفت و آمد نمی کنند.
وجود افراد منفی در زندگی بسیار مخرب است و مانع حرکت شما به سمت جلو می شود. اگر همیشه با دوستان بدبین و منفی نگر معاشرت کنید، دیگر نمی توانید انتظار پیشرفت داشته باشید. از این رو، افراد موفق به جلو نگاه می کنند و با اقدامات جسورانه دست به کارهای بزرگ می زنند. آنها هیچ وقت اجازه نمی دهند افراد کوته فکر مانع رشد و بالندگی آنان شوند.
آنها می دانند که با اضطراب فراوان هیچ کاری به نتیجه نمی رسد و حتی زمان مفید زندگی شان را هم از دست خواهند داد؛ یعنی همان زمانی که می توانستند به بهترین شکل ممکن از آن استفاده کنند.
11) کاری را انجام نمی دهند که نیازمند تغییر شخصیت حقیقی آنها باشد.
هرگاه کاری انجام می دهیم باید از خود بپرسیم: «چرا من این کار را انجام می دهم؟ آیا برای این کار مناسبم یا این کار با شخصیت من تناسب دارد؟» اگر جوابمان منفی است، باید از انجام دادن آن کار صرف نظر کنیم یا دلیلی قانع کننده برای ادامه آن بیابیم.
12) دیگران را تغییر نمی دهند.
شما نمی توانید کسی را مجبور به انجام دادن کاری کنید. در نتیجه، با درک این مطلب، باید او را آزاد بگذارید تا با انجام دادن اشتباهاتش تجربه لازم را کسب کند.
13) از تصویر بزرگ خود، چشم بر نمی دارند.
عملکرد ما فقط زمانی بهتر می شود که بتوانیم تصویری بزرگ از اهداف بزرگمان را در ذهن مجسم کنیم. در واقع، افراد ناموفق فقط داشته هایشان را در نظر می گیرند؛ ولی افراد موفق این گونه به ماجرا نگاه نمی کنند. آنها همیشه کل داستان را به همراه جزئیات آن در نظر می گیرند.
14) افراد موفق از زندگی شان لذت می برند.
گاهی اوقات مجبور هستیم کارهایی را انجام دهیم که به هیچ وجه دوست شان نداریم. فقط می دانیم مجبوریم آنها را انجام دهیم و باید انجام شان دهیم. بنابراین بهتر است درباره آنها حس خوبی داشته باشیم تا از انجام دادنشان لذت ببریم. در نظر داشته باشید که چه لذت ببریم و چه نق بزنیم، کار باید انجام شود. پس، گزینه اول را انتخاب کنید.
15) افراد موفق زیاده روی نمی کنند.
اگر می خواهید فردی موفق باشید، در انجام دادن تمام کارهایتان باید تعادل داشته باشید. زیرا افراد موفق خود را با انتظارات غیر معمول آزار نمی دهند.
16) افراد موفق، بدِ دیگران را نمی خواهند.
اجتماع مملو از افکار مثبت و منفی است و همین امر مردم زیادی را سر در گم می کند. اگر انسان به دنبال افکار منفی باشد، بی شک برای رسیدن به خواسته اش باید دیگران را زیر پا له کند؛ اما افراد موفق، همیشه دست دیگران را می گیرند و در رسیدن به هدف یا اهداف شان به آنها کمک می کنند. جالب اینجا است که افراد مثبت، با کمک به دیگران، انرژی مثبت خود را هم افزایش می دهند و سریع تر از قبل به خواسته هایشان می رسند.
17) کار را به اتمام می رسانند.
افراد موفق همواره در انجام دادن کارها پیشرو و پیش قدم هستند و از سوی دیگر فقط آنها می توانند هر کاری را به اتمام برسانند. آنها آغازگرانی هستند که در آغاز و پایان دادن هر پروژه ای توانمند عمل می کنند.
در تک تک شما قدرتی وجود دارد که با شناسایی آن می توانید به اوج قله های موفقیت دست یابید. کافی است آن را کشف کنید تا به زودی شاهد خوشبختی و منفعت در زندگی خود باشید. یادتان باشد در پی جلب رضایت همگان نباشید.
[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]
مقاله علمی و آموزشی «افراد موفق چه کارهایی می کنند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقالات مهتاب علیمرادی، نگین اصل زاد، فیروزه کاتب و مژگان میرپوریان – نویسنده و مترجم – در دو هفته نامه راز، به عنوان منابع اصلی مورد استفاده قرار گرفته اند.
[/toggle]