10 باور اشتباه در مورد افسردگی

اگر به حال و روز بسیاری از افرادی که افسرده هستند دقت کنید، چیزهای متفاوتی می بینید. شاید یکی از دلیل هایی که به این بیماری لقب بیماری پنهان داده اند هم همین باشد؛ چون بیماری است که به صورت معمول و مثل سرماخوردگی قابل تشخیص نبوده و در افراد مختلف به گونه ای متفاوت بروز پیدا می کند. این باعث شده تا در مورد آن افسانه های بسیاری ساخته شود.

در این مقاله شما می توانید با زوایای پنهان و 10 باور اشتباه در مورد افسردگی آشنا شوید و بدانید که چه چیزهایی در مورد آن حقیقت ندارد.

1) افسردگی چیزی است که به راحتی می توان از آن خارج شد.

افسردگی بیماری ذهن است. این بیماری به انتخاب خود انسان نبوده و رهایی از آن هم اینگونه نیست؛ هیچ انسانی هم به دنبال تجربه علائم افسردگی نبوده و مسلماً از بودن در این حالت لذت نمی برد. ارتباطات پیچیده و متقابلی بین مغز، محیط اطراف و البته عملکرد شیمیایی آن وجود دارد و به همین خاطر عوامل مختلف تاثیرگذار در این مسئله، اصلاً در کنترل انسان نیست.

با توجه به این پیچیدگی و تاثیرگذار بودن متغیرهای زیاد، اصلاً نمی توان به درستی مسیر بیرون رفتن از این وضعیت را پیدا کرد و از آن خارج شد.

2) اگر می توانید به کار و زندگی خود برسید، بیماری شما افسردگی نیست.

معمولاً وقتی به یک بیماری ساده مثل سرماخوردگی دچار می شویم، از کار و زندگی افتاده و ترجیح می دهیم فقط در خانه استراحت کنیم؛ ولی افسردگی با اینکه بیماری خطرناکی است، در این مواقع خود را پنهان می کند. بسیاری از افراد اصلاً از این بیماری خبر نداشته و زندگی و کار خود را به صورت روزانه ادامه می دهند؛ شاید به همین دلیل است که به این بیماری، بیماری پنهان می گویند.

3) افسردگی بیماری نیست.

بسیاری از مردم اعتقاد دارند افسردگی به خاطر ضعیف بودن اراده شما یا غم و اندوه به وجود آمده است؛ اما باید گفت این عارضه، یک اختلال پیچیده با ریشه های روانی، اجتماعی و بیولوژیکی است. افسردگی یک بیماری روانی است که سبک زندگی شما را تغییر داده و می تواند با راه های مختلف از جمله دارو و روان درمانی درمان شود؛ به همین خاطر رسماً بیماری محسوب می شود.

4) با داروهای ضد افسردگی همیشه خوب می شویم.

با اینکه افسردگی یک اختلال قابل درمان است، اما داروهای ضد افسردگی برای درمان آن کافی نیستند. با اینکه این داروها قابلیت تغییر شیمی مغز و رفع مشکلات بیولوژیکی ریشه دار را دارند، اما افسردگی گاهی نیاز به روان درمانی نیز دارد.

5) افسردگی بعد از یک اتفاق تلخ به وجود می آید.

اگرچه رویدادهای تلخ مانند مرگ منجر به ایجاد افسردگی می شوند، اما این بیماری می تواند بدون هیچ رویداد منفی نیز رخ دهد؛ حتی زمانی که همه چیز در زندگی مثبت به نظر می رسد. حالت های رفتاری مثل غم، بی حالی، تمایل به خودکشی و… هم اغلب می توانند بدون توضیح و بطور ناگهانی ظاهر شوند.

6) افسردگی از والدین به فرزندان سرایت می کند.

اگرچه تحقیقات نشان می دهد که افسردگی می تواند پایه های ارثی داشته باشد، اما بطورکلی این مسئله ارثی نیست و گاهی مشکلات روانی یکی از اعضای خانواده می تواند سبب شود این مسئله در بین افراد دیگر خانواده نیز شایع شود؛ اتفاقی که با دوری از محیط ها، افراد و دیگر عوامل افسردگی کاملاً قابل پیشگیری است.

7) برای درمان افسردگی باید تا آخر عمر دارو مصرف کرد.

داروهای افسردگی به عنوان یک راهکار بلندمدت برای درمان افسردگی مطرح شده اند؛ اما طول دوره درمان بستگی به شدت اختلال دارد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی لازم نیست بعد از دوره درمان، این داروها را تا آخر عمر خود مصرف کنند. به همین دلیل گزینه روان درمانی نیز در کنار درمان های دارویی پیشنهاد شده و فرد افسرده می تواند راهکارهای جدید و سالم را برای مقابله با افسردگی با هدف از بین بردن نیاز به دارو بیاموزد.

8) فقط خانم ها افسرده می شوند.

هر چند با توجه به تحقیقات، خانم ها دو برابر بیشتر از آقایان به افسردگی مبتلا می شوند، اما این بیماری مختص هر دو جنس است؛ در واقع نرخ خودکشی ناشی از افسردگی در آقایان بالاتر از خانم ها است.

9) حرف زدن درباره افسردگی، روند آن را وخیم تر می کند.

اینکه با حرف زدن افسردگی وخیم تر می شود، یک تصور کاملاً اشتباه است و بحث با دیگران درباره افسردگی، احساسات مخرب را تقویت نمی کند. شاید فکر کنید با حرف زدن باعث می شوید فردی بیشتر به این مسئله فکر کند و بدتر شود، ولی در واقع تنها بودن با احساسات منفی خطرناک تر است.

داشتن یک شنونده و حمایت کننده قابل اعتماد برای درمان افسردگی بسیار مهم است. در حقیقت گفتار درمانی، برای درمان افسردگی های خفیف تا متوسط می تواند بسیار مفید باشد.

10) افسردگی بخشی از روند پیری است.

بسیاری از افراد مسن افسرده نیستند، اما اگر افسردگی در افراد مسن به وجود آید، ممکن است نادیده گرفته شود. سالمندان ممکن است غم خود را پنهان کنند یا دارای علائم مبهمی باشند؛ علائمی مثل اینکه طعم غذاها را دوست نداشته باشند، دردهایشان بدتر شود یا تغییر الگوی خواب داشته باشند. با توجه به تغییرات فیزیکی بدن و حالات روحی در این سن نمی توان گفت این بیماری با پیری شروع می شود؛ هر چند ممکن است پیری در بروز آن نقش ایفا کند.

افسردگی مثل یک اثر هنری است و هیچ وقت نمی توان آن را با کلمات توضیح داد.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «10 باور اشتباه در مورد افسردگی»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله وب سایت Psychology Today ترجمه شده علی هادی زاده به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا