طرز پخت عدس پلو

مواد لازم جهت پخت عدس پلو:

  • برنج: 4 پیمانه
  • عدس: 2 پیمانه
  • گوشت چرخ کرده: نیم کیلو
  • کشمش: 100 گرم
  • خرما: 100 گرم
  • پیاز درشت: 3 عدد
  • روغن: به میزان لازم
  • کره (یا روغن حیوانی)، زیره، دارچین، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم

طرز پخت

برای تهیه عدس پلو، برنج را چند ساعت قبل از پخت چند بار شسته و با آب ولرم و نمک خیس می کنیم. در ظرف مناسبی روغن ریخته و پیازها را پوست کنده، خلالی خرد کرده و به روغن اضافه می کنیم و خوب سرخ می کنیم. وقتی پیاز داغ آماده شد زردچوبه را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود سپس نصف آن را جدا کرده و برای تزئین روی غذا کنار می گذاریم.

گوشت چرخ کرده را به باقی پیاز داغ اضافه کرده و خوب تفت داده و سرخ می کنیم. نمک، فلفل سیاه، زیره و دارچین را به گوشت سرخ شده اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم و وقتی بوی عطر ادویه ها درآمد قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم. کشمش را شسته و وقتی آب اضافه اش گرفته شد در قابلمه ای ریخته، کمی روغن به آن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم و کنار می گذاریم.

هسته خرماها را هم گرفته و در قابلمه ای با کمی روغن تفت می دهیم. در این فاصله برنج و عدس را در قابلمه ای حاوی آبجوش ریخته و می جوشانیم تا نیم پز شود سپس آن را آبکش کرده و در قابلمه ای مناسب کمی روغن ریخته، ته دیگ دلخواه و مناسب گذاشته و عدس پلو را در آن ریخته و روی دم می گذاریم. مقداری کره یا روغن حیوانی را در قابلمه کوچکی می ریزیم و وقتی داغ شد آن را وقتی بخار در قابلمه عدس پلو جمع شد روی برنج می ریزیم. بعد از اینکه برنج دم افتاد و پخت، آن را در ظرف مناسبی ریخته و روی آن را با کشمش و خرمای تفت داده شده، پیاز داغ و گوشت سرخ شده تزئین و سرو می کنیم.

منابع

مقاله آموزشی «طرز پخت عدس پلو»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا