چرا ید به نمک اضافه می کنند؟
من یک جعبه نمک در آشپزخانه دارم که روی آن نوشته: «نمک ید دار» و در پایین آن نوشته شده است: «این نمک یک ماده غذایی لازم به نام ید را تامین می کند.» همچنین روی برچسب فهرست مواد تشکیل دهنده، غلظت پتاسیم ید، 0/006 درصد درج شده است.
اول از همه باید بدانیم که یک چهارم قاشق چای خوری نمک (1/5 گرم) در حدود نیمی از نیاز روزانه بدن به ید را به میزان 67 میکرو گرم ید فراهم می کند.
ممکن است برای شما سوال پیش آید که چرا بدن ما به ید نیاز دارد و چرا آن را به نمک اضافه می کنند؟ شما می توانید پاسخ سوال های خود را در ادامه مطالعه نمایید.
دلیل اصلی نیاز بدن به ید، به دلیل یک غده در گردن به نام غده تیروئید است. غده تیروئید دو هورمون «تیروکسین و تری یدوتیرونین» را تولید می کند که در بدن برای سوخت و ساز استفاده می شوند. بدون این هورمون ها احساس سرما، خستگی، افسردگی، ضعف و بی حالی و… در بدن شروع و دیده می شود.
ید یک عنصر مهم در این دو هورمون است؛ بنابراین بدون ید غده تیروئید نمی تواند آنها (هورمون ها) را تولید کند. زمانی که بدن کمبود ید دارد، غده تیروئید متورم می شود و به این حالت گواتر گفته می شود.
در برخی از نقاط جهان، خاک حاوی هیچ یدی نیست و بطورکلی گیاهان نیز حاوی ید نیستند و در نتیجه کمبود ید یک مشکل اساسی است. بنابراین شرکت ها از سال 1920 شروع به اضافه نمودن ید به نمک (به عنوان ماده غذایی پر مصرف) برای از بین بردن مشکلات گواتر و تیروئید نمودند.
البته فراموش نکنید که بدن به ید بسیار زیاد نیاز ندارد. 20 تا 25 میلی گرم ید برای بدن کافی است. مصرف بیش از حد نمک امکان ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهد. سلامتی شما آرزوی ما است.
[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]
مقاله علمی و آموزشی «چرا ید به نمک اضافه می کنند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقالات وب سایت HowStuffWorks به عنوان منابع اصلی مورد استفاده قرار گرفته اند.
[/toggle]