چرا کشاورزان از کود استفاده می کنند؟

هر کشاورزی برای بدست آوردن محصول بهتر و پُر بارتر از کود استفاده می کند. گیاهان برای رشد به کربن، هیدروژن، اکسیژن، پتاسیم، فسفر، نیتروژن، کلسیم، گوگرد و منیزیم نیاز دارند. آنها کربن، اکسیژن و هیدروژن مورد نیازشان را از دی اکسید کربن موجود در هوا و آبی که از طریق ریشه ها جذب می کنند بدست می آورند.

علاوه بر این عناصر، گیاهان برای رشد بهتر به مقدار بسیار اندکی از عناصر دیگر نیز احتیاج دارند. این عناصر عبارتند از آهن، منگنز، روی، مس و مولیبدن. خاکی که گیاه در آن می روید باید حاوی نمک های محلول این عناصر باشد. اگر خاک فاقد یکی از این عناصر باشد، آن را از طریق کود به خاک اضافه می کنند. بنابراین کودها املاحی هستند که حاوی عناصر مورد نیاز برای رشد گیاه می باشند.

کودها را می توان به دو دسته کودهای طبیعی و شیمیایی تقسیم کرد.

کودهای طبیعی از مواد طبیعی بدست می آیند. کودهای حیوانی، خاک برگ، گوشت و خون خشک شده، تفاله پنبه، پودر استخوان و… از این جمله هستند. کودهای شیمیایی را از مواد معدنی می سازند. این نوع کودها حاوی مقادیر معینی از مواد مورد نیاز گیاه از جمله فسفر، نیتروژن و پتاسیم هستند.

کودها در خاک به صورت محلول در می آیند و مواد مورد نیاز گیاه را در اختیار آن قرار می دهند. مهندسین کشاورزی پس از بررسی خاک، کود مورد نیاز آن را تعیین می کنند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «چرا کشاورزان از کود استفاده می کنند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا