کدام ماهی، پادشاه دریا است؟

همانطور که به شیر، سلطان جنگل می گوییم، کوسه را نیز می توانیم پادشاه دریا بنامیم. کوسه، سریع ترین و خطرناک ترین ماهی دریا است.

کوسه ها بزرگترین ماهی های امروزی هستند. طول بدن این جانوران بین 30 سانتیمتر تا 15 متر متغیر است. کوسه ها به گروه ماهی های غضروفی تعلق دارند. ماهی های غضروفی از جمله قدیمی ترین جانوران روی زمین هستند. برخی از فسیل های کوسه حدود 250 میلیون سال قدمت دارند.

کوسه ها در آب های شور زندگی می کنند. آنها اسکلتی غضروفی دارند. سطح خارجی پوست کوسه ماهی ها را پولک های بسیار کوچکی پوشانده است. روی آرواره های کوسه ردیف هایی از دندان های تیز و بُرنده وجود دارد.

حدود 400 نوع کوسه در سراسر جهان یافت می شود. سگ ماهی نوعی کوسه کوچک است که طول بدنش می تواند به حدود 92 سانتیمتر برسد. سگ ماهی از ماهی ها و بی مهرگان کوچک تغذیه می کند.

بزرگترین نوع کوسه، کوسه نهنگ نام دارد و می تواند تا 15 متر رشد کند. کوسه نهنگ موجود خطرناکی نیست. این نوع کوسه از موجودات بسیار کوچک و میگوها تغذیه می کند.

خطرناک ترین نوع کوسه، کوسه سفید است که به آن کوسه آدمخوار نیز می گویند. کوسه های سفید طعمه خود را یکجا می بلعند. در معده این نوع کوسه بقایای جانوران بزرگی مثل دلفین، خوک آبی و حتی سایر انواع کوسه یافت شده است.

کوسه ها تقریباً هر چیزی را از موجودات ریز آبزی گرفته تا جانوران بزرگی مثل لاک پشت، خوک آبی و دلفین می خورند. گاه کوسه ها خود را به رودخانه ها می رسانند و به تمساح ها، اسب ها و حتی فیل هایی که وارد آب شده اند، حمله می کنند. آنها همچنین انسان هایی را که برای شنا کردن وارد آب دریا می شوند، مورد حمله قرار می دهند.

کوسه ها می توانند طعمه خود را با سرعت زیاد تعقیب کنند. برخی از کوسه ها بطور گروهی شکار و زندگی می کنند. برخی دیگر نیز ترجیح می دهند به تنهایی در آب ها پرسه بزنند. در بسیاری از سواحل استرالیا و آفریقای جنوبی برای حفاظت شناگران از حملات کوسه ها، تورهای ضد کوسه، آژیر خطر و برج دیده بانی تعبیه شده است.

هر ساله تعداد زیادی کوسه در سراسر جهان صید می شود. در برخی از کشورها مردم از گوشت کوسه به عنوان غذایی ارزان و مقوی استفاده می کنند. از گوشت کوسه برای تولید غذای ماهی و کود نیز استفاده می شود. از پوست کوسه می توان نوعی چرم سخت و با دوام ساخت.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «کدام ماهی، پادشاه دریا است؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا