منظور از پسمانده اتمی چیست؟

پسمانده اتمی یا زباله اتمی، ماده زائد رادیواکتیوی است که پس از تولید الکتریسیته در نیروگاه های هسته ای بر جا می ماند. راکتورهای هسته ایِ سریع سوز خصوصاً مقدار زیادی محصول زائد رادیواکتیو تولید می کنند که نیم عمری طولانی دارد؛ یعنی ممکن است تلاشی یا فروپاشی آن به مواد غیر رادیواکتیو، صدها سال طول بکشد. در طول این زمان، رها شدن ذرات و امواج از این پسمانده ادامه می یابد و باید از تماس رادیواکتیویته با موجودات زنده و محیط اطراف جلوگیری شود. رادیواکتیویته می تواند خسارات گسترده ای به بار آورد و حیات گیاهان و جانوران و از جمله انسان را بطور جدی تهدید کند.

پسمانده اتمی باید با دقت و مراقبت بسیار جابجا شود. یکی از روش ها، ذخیره کردن این مواد در استوانه های ساخته شده از مواد مقاوم در برابر رادیواکتیویته است. این استوانه ها دائماً بازرسی می شوند و باید برای هزاران سال یا بیش از آن کاملاً زیر نظر باشند. استوانه های مشابهی را نیز در بستر دریا و یا اعماق پوسته زمین دفن می کنند. بعضی وقت ها برای این کار از معادن بسیار عمیق و متروک استفاده می شود، اما همواره این نگرانی وجود دارد که مثلاً وقوع یک زمین لرزه باعث شود که مواد رادیواکتیویته به بیرون راه یابند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «منظور از پسمانده اتمی چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب Kingfisher Science Encyclopedia، تالیف Catherine Headlam ترجمه محمود سالک از نشر Kingfisher Books، منتشر شده در ۱۹۹۱ با شابک ۹۷۸۰۸۶۲۷۲۸۵۳۳ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا