آپاندیسیت چیست؟

آپاندیس زائده ای کرم مانند و توخالی است که به قسمتی از روده بزرگ متصل می باشد. آپاندیس در قسمت پایینی و سمت راست شکم و در محلی که روده کوچک به روده بزرگ متصل می شود، واقع است. به این قسمت، سکوم یا روده کور می گویند. آپاندیس شبیه به لوله ای توخالی است که یک انتهایش بسته و انتهای دیگرش به ته سکوم متصل می باشد.

طول آپاندیس در انسان بین 8 تا 10 سانتیمتر و پهنای آن حدود یک سانتیمتر است. ساختمان دیواره آپاندیس به ساختمان سایر قسمت های روده شباهت دارد. احتمالاً هزاران سال پیش آپاندیس قسمت مهمی از دستگاه گوارش انسان بوده و به هضم سلولز کمک می کرده است. این اندام به دلیل بی استفاده ماندن بتدریج شروع به تحلیل رفتن کرد و به صورت امروزی درآمد.

آپاندیس دریچه ای دارد که در حالت عادی از طریق آن، ترشحات مخاطی اش به داخل سکوم می ریزد. اگر چیزی موجب انسداد این دریچه شود، تجمع ترشحات و باکتری های موجود در اندام باعث ایجاد فشار می شود. در این حالت، ممکن است میکروب ها نیز به سوی آن هجوم ببرند. به این ترتیب تمام آن قسمت متورم و دردناک می شود. در پزشکی، به التهاب دردناک آپاندیس، آپاندیسیت می گویند.

کسی که دچار آپاندیسیت شده است، در قسمت راست و تحتانی شکمش احساس درد می کند. این شخص ممکن است تهوع، اسهال و تب مختصر نیز داشته باشد. در چنین حالتی آپاندیس را با عمل جراحی بر می دارند؛ زیرا آپاندیس ممکن است در اثر افزایش عفونت بترکد و عفونت در حفره شکمی پراکنده شود. گاهی اوقات ترکیدن آپاندیس منجر به مرگ شخص می شود.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «آپاندیسیت چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر ۱۳۹۳ با شابک ۹۷۸-۹۶۴-۳۰۷-۲۲۱-۶ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا