والت دیزنی کیست؟

نام والت دیزنی (Walt Disney) تقریباً برای تمام افراد تداعی کننده کارتون و شخصیت های کارتونی مثل میکی ماوس، گوفی و دانلد داک است. در واقع فردی به نام والت دیزنی آفریننده تمام این شخصیت ها است.

والتر الیاس دیزنی در 5 دسامبر 1901 میلادی در شیکاگو متولد شد. او کار خود را در سال 1919 میلادی با ساخت فیلم های تبلیغاتی در کانزاس سیتی آغاز کرد و اندکی بعد، به ساختن کارتون روی آورد. اما در ابتدا موفقیتی بدست نیاورد. پس از آن به هالیوود رفت و با برادرش رُی دیزنی شریک شد.

او اولین فیلم کوتاه ناطق خود را در سال 1928 میلادی (زمان ظهور فیلم های ناطق) ساخت. این فیلم، کشتی بخار ویلی (Steamboat Willie) نام داشت. دیزنی شخصیت میکی ماوس را برای اولین بار در این فیلم ارائه داد. میکی ماوس ظرف مدت کوتاهی به یکی از محبوب ترین شخصیت های کارتونی در سراسر جهان تبدیل شد.

دومین سری فیلم های کارتوی دیزنی، «سمفونی های چرند» نام داشت. دیزنی در سال 1932 میلادی این مجموعه را به صورت رنگی ارائه داد. او پس از آن شخصیت های دیگری همچون گوفی و دانلد داک را آفرید.

«سفید برفی و هفت کوتوله» اولین فیلم بلند کارتونی والت دیزنی بود. این فیلم در سال 1937 میلادی ساخته شد و تحسین همگان را برانگیخت. دیزنی در سال 1940 میلادی «فانتزیا» و در سال 1938 میلادی «پینوکیو» را ساخت. «بامبی»، «سیندرلا»، «زیبای خفته» و «101 سگ خالدار» از دیگر فیلم های بلند کارتونی دیزنی هستند. او پس از آن شروع به ساخت های فیلم هایی کرد که آمیخته ای از واقعیت و کارتونی بودند. «دیوی کراکت» و «مری پاپینز» نمونه ای از این فیلم ها هستند. «کویر زنده»، «گربه جنگل» و «دشت پنهان» نیز جزو آثار دیزنی می باشند.

والت دیزنی در سال 1955 میلادی پارک تفریحی دیزنی لند را در شهر آناهایم، واقع در جنوب غربی کالیفرنیا تاسیس کرد. او در 16 دسامبر 1966 میلادی در لس آنجلس درگذشت.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «والت دیزنی کیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر ۱۳۹۳ با شابک ۹۷۸-۹۶۴-۳۰۷-۲۲۱-۶ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا