چکیده کتاب آسان ترین راه ترک سیگار

کتاب آسان ترین راه ترک سیگار؛ با استفاده از روش Easy Way به میلیون ها غیر سیگاری بپیوندید (The Easy Way to Stop Smoking: Join the Millions Who Have Become Nonsmokers Using the Easy Way Method) نوشته آلن کار (Allen Carr) در سال 1985 منتشر شده است و صرفاً یک کتاب در مورد ترک سیگار نیست؛ بلکه نگاه کاملاً جدیدی به سیگار کشیدن دارد.

کتاب آسان ترین راه ترک سیگار
کتاب آسان ترین راه ترک سیگار

سیگار کشیدن عادت نیست و نیکوتین هم مخدر نمی باشد! سیگار کشیدن نوعی اعتیاد است، اما اعتیادی که با ذهنیت درست می توان بر آن غلبه کرد. کتاب آسان ترین راه ترک سیگار، گام های لازم برای ترک را معرفی کرده و به سوال هایی که در این مسیر برایتان پیش خواهد آمد، پاسخ می دهد.

نویسنده کتاب – آلن کار – بعد از 33 سال که روزی 100 نخ سیگار می کشید، موفق شد سیگار را ترک کند و سپس با خلق روش راه آسان یا Easy Way، کلینیک های زنجیره ای باز کرد و به سیگاری ها در ترک کمک نمود. او در سال 2006 بر اثر سرطان ریه درگذشت.

هر سال میلیون ها نفر سعی می کنند سیگار را ترک کنند و یکبار برای همیشه از این اعتیاد رها شوند. با این حال بیشتر آنها شکست می خورند. چرا؟ کجای کارشان ایراد دارد؟ شما می توانید پاسخ این گونه سوال ها را در ادامه و با مطالعه چکیده کتاب آسان ترین راه ترک سیگار، بیابید.

از خود بپرسید با ترک سیگار چه چیز بدست می آورید.
همه ما راه های مختلفی برای ترک همیشگی سیگار شنیده و خوانده ایم. بیشتر این روش ها روی قدرت اراده یا فهم اینکه سیگار کشیدن واقعاً چیز بدی است تاکید می کنند. اما حقیقت این است که سیگاری ها به خوبی می دانند که سیگار کشیدن چقدر بد است. اگرچه تمام سیگاری ها به انتخاب خود اولین سیگار را کشیده اند، اما هرگز نمی خواستند سیگاری شوند یا به جایی برسند که بعد از هر وعده غذا حتماً باید یک نخ بکشند. بیشترشان به خود می گویند که بالاخره روزی ترک خواهند کرد اما از انجام واقعی آن می ترسند.

چرا ترک سیگار ترسناک است؟ چون فکر می کنیم بعد از ترک، دچار سختی و ناراحتی می شویم، نمی توانیم مثل قبل از موقعیت های مختلف لذت ببریم و خوشی ها یا مزایای سیگار کشیدن را از دست خواهیم داد. افرادی که سعی کردند ترک کنند و موفق نشده اند حتی بیشتر می ترسند.

اما روش راه آسان (Easy Way)، روشی بدون رنج و ناراحتی، بدون نیاز به اراده آهنین و بدون علائم معمول ترک است. این روش، جادو نیست! بلکه کافی است از خود بپرسید چرا سیگار می کشید.

بسیاری می گویند سیگار به آرامش یا تمرکزشان کمک می کند. اما در واقع سیگار هیچ کمکی به هیچ یک از این دو نمی کند. تمام آرامش یا تمرکزی که حس می کنند، کاذب و وهمی است، و مبارزه با این توهم یا حس کاذب محور روش راه آسان است. برای نتیجه گرفتن از این روش باید تمام دستورات آن با دقت و سختگیری و بدون استفاده از جایگزین هایی مثل آدامس نیکوتین اجرا شود و البته مانند هر روش ترک دیگری، قبل از هر چیز باید مشتاق به ترک کردن باشید.

نتیجه استفاده از این روش اتخاذ دیدگاهی جدید به سیگار است. دیگر به سیگاری ها غبطه نمی خورید بلکه برایشان متاسف خواهید شد.

اگر ترک سیگار را نوعی فداکاری ببینید، موفق نخواهید شد.
مردم معمولاً فکر می کنند اگر بتوانند مدت زیادی سیگار نکشند، علاقه به سیگار کشیدن را از دست خواهند داد، و وقتی علاقه از بین برود، یعنی با موفقیت ترک کرده اند. اما این طرز فکر، ترک کردن را تبدیل به نوعی فداکاری یا قربانی کردن می کند، و آن را از آنچه واقعاً هست دشوارتر خواهد کرد.

وقتی سعی می کنیم با نیروی اراده سیگار را ترک کنیم، احساس می کنیم در حال از دست دادن یا محروم شدن از چیزی هستیم. اما به جای اینکه به خود یادآوری کنیم اجازه نداریم سیگار بکشیم، باید اساساً نخواهیم که سیگار بکشیم.

این حتی وقتی روی مزایای سیگار نکشیدن مثل صرفه جویی در پول یا ارتقاء سلامتی هم تمرکز می کنیم، دشوار است. حتی وقتی به این مزایا عادت می کنیم، ذهن هنوز هم یادمان می آورد که یک نخ سیگار می خواهیم، و در این شرایط ریسک بازگشت بسیار بالا است.

رویکرد دیگر ترک سیگار، کم کردن آن است. اما با محدود کردن کشیدن سیگار به موقعیت های خاص، در واقع به آن معنا و مفهوم مثبتی می دهید! در ضمن، شما هنوز به سیگار اعتیاد دارید و نسبت به زمانی که مرتب سیگار می کشیدید هم استرس بیشتری دارید و تمام روز از علائم شَدید ترک رنج می برید. محدود کردن سیگار باعث نمی شود کمتر به سیگار احساس نیاز کنید، بلکه شما را خواهان تر و مشتاق تر می کند.

سیگار نکشیدن برای یک روز یا بیشتر، اغلب به راحتی قابل انجام است اگر در موردش فکر نکنید. اما حتی اگر آن را محدود کنید، افکارتان روی سیگار متمرکز خواهد ماند و ترک آن بسیار سخت تر خواهد شد. با روش راه آسان، ترک به معنی مهار کردن و جلوی خود را گرفتن نخواهد بود. بلکه به معنی غلبه بر شستشوی مغزی فرهنگی است که شما را خواهان و نیازمند به سیگار نگه می دارد.

شستشوی مغزی مانع اصلی غلبه بر سیگار است.
سیگار کشیدن فقط یک عادت نیست. عادات را می توان تقریباً به راحتی تغییر داد. سیگار کشیدن در واقع اعتیاد به نیکوتین است. اما با درک مکانیسم های پشت این اعتیاد، اولین گام را به سمت ترک برداشته اید.

نیکوتین نه فقط یک مخدر به شدت اعتیادآور، بلکه یک سم قوی است. نیکوتینی که با هر کام از سیگار وارد بدن می شود، اگر با سرنگ به رگ تزریق شود، می تواند مرگ آور باشد. اما اگرچه نیکوتین خیلی سریع شما را وابسته می کند، این اعتیاد آنقدرها شَدید نیست. ترک سیگار باعث درد فیزیکی نمی شود، فقط حس می کنید چیزی کم دارید. وقتی بدن بعد از احساس نیاز به نیکوتین آن را دریافت می کند، احساس راحتی می کنید و همین حس راحتی و آرام گرفتن است که باعث سیگار کشیدن زنجیره ای می شود و نخ ها یکی پس از دیگری روشن می شوند.

اما بعد از سه هفته سیگار نکشیدن، 99 درصد نیکوتین از بدن خارج می شود و اعتیاد فیزیکی برطرف می شود. پس چرا بعد از این دوره باز به سیگار کشیدن بر می گردیم؟

بزرگترین مسئله اعتیاد به نیکوتین نیست، بلکه شستشوی مغزی است که در معرض آن قرار می گیریم، چه از طریق تبلیغات، چه رسانه ها و چه دوستان و آشنایانی که سیگار می کشند. تقریباً همه می گویند ترک سیگار کار سختی است و رها کردن سیگار فداکاری و محرومیت بزرگی است. اما چنین باوری دقیقاً همان چیزی است که ترک را دشوارتر می کند.

ما از سیگار کشیدن برای رفع بی حوصلگی و استرس و افزایش تمرکز یا آرامش استفاده می کنیم. اما سیگار نه کسالت را کم می کند و نه استرس را. این باورها صرفاً نتایج شستشوی مغزی هستند. منافعی که فکر می کنیم از سیگار کشیدن بدست می آوریم، صرفاً توهمات ما هستند.

سیگار کشیدن چه فایده ای برایتان دارد؟ آرامش؟ معاشرت با دیگران؟ بر خلاف آنچه فکر می کنید، آرامش و رهایی از استرس اثرات مثبت سیگار کشیدن نیستند. اینها فقط نتیجه اعتیاد ما هستند و صرفاً آتش هوس ما را فرو می نشانند.

خیلی از ما زندگی خود را پُر استرس می دانیم و برای آرامش به عادات بد متوسل می شویم. اما بیشتر استرسی که سیگاری ها تجربه می کنند همان علامت ترک نیکوتین است. کشیدن یک سیگار این استرس را کم می کند، اما غیر سیگاری ها اصلاً این استرس را تجربه نمی کنند تا این چرخه را آغاز کنند.

نیکوتین خود یک محرک شیمیایی است، پس چرا خیلی از ما فکر می کنیم اثر آرامش بخش دارد؟ احساس آرامشی که بعد از کشیدن سیگار بدست می آوریم صرفاً ناشی از رفع نیاز شَدید بدن به نیکوتین است. در واقع، سیگاری های بلندمدت دیگر آرامش واقعی را احساس نمی کنند.

افزایش تمرکز و رفع کسالت هم صرفاً توهم هستند. اگر به سیگار معتاد باشید، بعد از کشیدن یک نخ فکر می کنید تمرکز پیدا کرده اید چون قبل از آن فکر سیگار و احساس نیاز به آن حواستان را پرت کرده بود. به همین ترتیب، سیگار بی حوصلگی را هم بر طرف نمی کند بلکه شما را سست تر و کسل تر می کند.

با این حجم از استدلالات و باورها به نفع سیگار کشیدن، چطور می توانیم برای ترک به خود انگیزه دهیم؟ قطعاً صرفه جویی مالی و بهبود سلامتی مشوق های خوبی هستند. اما این مزایا به تدریج خود را نشان می دهند، نه به سرعت. بلافاصله بعد از ترک احساس سلامتی و زیبایی نمی کنید، پس چطور می توانید به مدت طولانی انگیزه خود را حفظ کنید؟ پاسخ احساس آزادی است. این احساس کمک می کند ببینید که سیگار واقعاً هیچ چیز به شما نمی دهد. به محض اینکه به این باور برسید، در مسیر درست ترک قرار می گیرید.

برای ترک کردن هیچ زمانی بهتر از الان نیست.
اگر به ترک کردن فکر می کنید اما هنوز شروع نکرده اید، احتمالاً منتظر رسیدن زمان مناسب هستید. اما زمان مناسب برای ترک یعنی کی؟ وقتی استرس تان کمتر شود؟ وقتی دغدغه ها و نگرانی های کمتری داشته باشید؟

حقیقت این است که هیچ زمان مناسبی وجود ندارد. بهترین وقت برای ترک همین الان است، بعد از خواندن این کتاب و در صورتی که متقاعد شده باشید. زمان بندی مهم نیست؛ اگر قدم در مسیر درست بگذارید، ترک کردن همیشه ممکن است. البته قبل از ترک تردیدهای زیادی خواهید داشت. باید آنها را از بین ببرید چون می توانند مانع رسیدن تان به آزادی شوند.

بسیاری از افراد نگران هستند که کمبود نیکوتین آزارشان دهد؛ اما بعد از 30 روز نیکوتین کاملاً از سیستم بدن خارج شده و دیگر به آن احساس نیاز نخواهند کرد. بقیه نگران افزایش وزن خود هستند، فکر می کنند شیرینی جایگزین سیگارهای ممنوعه خواهد شد. علائم ترک سیگار می توانند حسی شبیه گرسنگی به فرد بدهند اما اگر کمی دقت کنید آنها را با هم اشتباه نخواهید گرفت.

باید از شرّ افکاری مثل فقط یک نخ یا این یک سیگار خاص است هم راحت شوید. فقط یک پُک کافی است تا اعتیاد به نیکوتین را دوباره پیدا کنید و شستشوی مغزی که شما را به سیگار وابسته می کرد زنده شود.

آزادی شما نه بعد از پایان دوره ترک، بلکه بعد از کشیدن آخرین نخ آغاز می شود.
باید پذیرفت که سیگار کشیدن نوعی اعتیاد است. بدون گذراندن یک دوره ترک 30 روزه که طی آن نیکوتین به تدریج از بدن خارج می شود، نمی توانید از آن رها شوید. اما لازم نیست از این دوران بترسید. در واقع ترس از عواقب ترک یکی از موانع مهم است.

درمان های جایگزین نیکوتین بر این باور استوار هستند که شما باید با دو چیز بجنگید: هم عادت سیگار کشیدن و هم احساسات و علائم ناخوشایند ترک نیکوتین. اما سیگار کشیدن در اصل عادت نیست؛ فقط نوعی اعتیاد است.

اولین قدم غلبه بر آن شستشوی مغزی است که شما را متقاعد کرده ترک سیگار نوعی فداکاری یا محرومیت است. اما جایگزین های نیکوتین فقط قدرت و کنترل نیکوتین بر بدن تان را طولانی تر می کنند. بسیاری از مردم به اشتباه فکر می کنند که بعد از دوره 30 روزه ترک است که تغییری بزرگ حس خواهند کرد، انگار که نوعی هوشیاری و بیداری حس می کنند و ناگهان تبدیل به یک غیر سیگاری می شوند. این فکر کاملاً اشتباه است.

آخرین سیگار خود را بکشید و کامی عمیق بگیرید. از خود بپرسید چه چیزی بدست آورید؟ هیچ! حالا همان را با حس آزادی فرو بنشانید. از همین حالا یک غیر سیگاری خوشحال هستید.

خود نیکوتین بعد از چند روز دیگر مشکل زا نخواهد بود، بلکه محرک های روان شناختی مشخصی مثل قرار گرفتن در موقعیت هایی مرتبط با سیگار یا دیدن دوستان تان در حال سیگار کشیدن، می توانند کار را کمی سخت کنند. حتی با روش راه آسان هم 10 درصد افراد دوباره به سیگار بر می گردند. اما به این هم می توانید غلبه کنید.

فکر کردن به سیگار را برای خود ممنوع نکنید؛ قرار نیست آن را به یک تابو تبدیل کنید، چون باعث می شود بیشتر هوس کنید. در عوض سعی کنید صادقانه به خود بگویید که سیگار چه اثری بر آزادی شما دارد و خود خواهید دید که ارزشش را ندارد سیگار بکشید!

لزومی ندارد از سیگاری ها دوری کنید یا سبک زندگی خود را کاملاً تغییر دهید، چرا که ترک سیگار قرار نیست از دست دادن، محرومیت یا فداکاری باشد. از غیر سیگاری بودن خود لذت ببرید، به تصمیم خود افتخار کنید و زندگی بدون سیگار را در آغوش بگیرید.

ترک سیگار نه محرومیت و از دست دادن است و نه خویشتنداری. بر عکس، بدست آوردن آزادی است. با غلبه بر باورهای اشتباه در مورد ترسناک بودن دوره ترک و از دست دادن لذت های زندگی و با درک علل واقعی وابستگی به سیگار، خواهید توانست با رضایت و خوشحالی ترک کرده و زندگی جدید بدون دود آغاز کنید.

نمایش بیشتر

‫4 دیدگاه

  1. برادر، اگه ترک سیگار خیلی بهت فشار میاره، میتونی از قرص، نیکوتین، نیکولایف، استفاده کنی و کم کم بزاری کنار، کسانی که در روزای اول خیلی عصبی میشن و زود شکست میخورن، علتش وابستگی شدید بدنشون به نیکوتینه، اما خیلی زود فراموش میشن، و کار نگرانی نداره، سیگارخیلی بده، تمام لذتهارو کم رنگ میکنه، من لذت پوست شاداب داشتن، لذت طعم غذا، میل جنسی و……، سیگار خودش یک حصاره، بزنید ازش بیرون.

  2. جعفر جان درکت میکنم ولی حفظ بودن کافی نیست سعی کن درکش کنی. این کتاب میگه سیکار هیچ چیز به تو نمیده فقط ازت سلب میکنه..

  3. کتاب رو حفظم. نمیتونم ترک کنم. همون روز اول شکست میخورم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا