تلسکوپی که زمین را به یک لنز غول پیکر تبدیل می کند
وقتی ساخت تلسکوپ فوق بزرگ اروپا با آئینه ای به طول 40 متر در دهه آینده تمام شود، این تلسکوپ به بزرگترین تلسکوپ جهان تبدیل خواهد شد. اما یک اخترشناس طرحی برای ساخت یک تلسکوپ فضایی حتی قدرتمندتر ارائه کرده است؛ با قدرت برابر با تلسکوپی به قطر 150 متر. این تلسکوپ می تواند از اتمسفر زمین به عنوان یک لنز طبیعی برای دریافت و فوکوس نور استفاده کند.
به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، این اخترشناس به نام دیوید کیپینگ (David Kipping) از دانشگاه کلمبیا نشان داده که یک تلسکوپ یک متری که پشت ماه قرار می گیرد، می تواند از قدرت فوکوس نور در حلقه اتمسفر حاشیه زمین استفاده و درخشندگی اجرام بسیار کم نور فضایی را تا ده ها هزار بار تقویت کند.
به گفته این اخترشناس، اتمسفر ناپایدارتر از آن است که عکس های زیبایی مانند آنچه با تلسکوپ هابل گرفته می شود، ارائه کند، اما بوسیله آن می توان اجرام بسیار کم نوری را که امروز توانایی مشاهده آنها را نداریم، ببینیم. اجرامی مانند سیاره های بسیار کوچک یا سیارک هایی که زمین را تهدید می کنند.
هنور به کار بیشتری برای اثبات این ایده نیاز است، اما فناوری لازم برای اجرای آن همین حالا هم فراهم است.
منابع
خبر علمی «تلسکوپی که زمین را به یک لنز غول پیکر تبدیل می کند» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به ScienceMag و مجله دانشمند، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.