پژمردگی جنسی با مصرف تریاک و شیشه

اکثر افراد مراجعه کننده برای ترک اعتیاد، پس از چند جلسه مشاوره، از روابط ناموفق زناشویی صحبت می کنند و آن را در طول سال ها ناموفق بر می شمارند که به این اتفاق، اصطلاحاً پژمردگی جنسی (Sexual Dejection) گفته می شود. همچنین برخی از بیماران نیز قبل از ورود به اعتیاد دچار مشکلات جنسی بوده و به علت تشخیص نادرست و بر اساس شایعات دست به مصرف مواد مخدر در جهت اصلاح مشکل خود می زنند. این در صورتی است که اگر هم فردی متوجه مشکلات جنسی خود از جمله سرد مزاجی، خود ارضایی و نداشتن نعوظ شد، می تواند تنها با مراجعه به پزشکان متخصص در این حوزه بر مشکلات خود فائق آید. اما به علت نگرش نادرست از اینکه مطرح کردن این مشکلات صحیح نیست افراد دست به خود درمانی می زنند که گاهی عواقب آن اعتیاد و توقف همیشگی روابط زناشویی است.

تفکر نادرست افرادی که به علت ناتوانی در روابط جنسی دست به مصرف انواع مواد اعتیادآور می زنند به این شکل است که در صورت مصرف مواد مخدر و محرک، توانِ جنسی آنان چه در نعوظ، چه در زمان و چه در انزال با تاخیر صورت خواهد گرفت. خب؛ بسیاری از مواد در ابتدای مصرف شان تعدد روابط جنسی و تاخیر در انزال را به وجود می آورند اما پس از چندی شاهد افول و در نهایت شاهد قطع روابط جنسی خواهیم بود.

اثرات مصرف هر یک از مواد مخدر و محرک روابط جنسی تفاوت دارد و این تفاوت باعث می شود که افراد مصرف کننده، هم مقدار مصرف خود را افزایش دهند و هم نفرات مربوط به انجام امور جنسی را تغییر دهند. شما می توانید در ادامه با اثرات تریاک و شیشه در پژمردگی جنسی آشنا شوید.

تریاک
در مصاحبه با افرادی که سالیان بسیار دست به مصرف تریاک زده اند، متوجه شدیم که آنان به تصور اینکه مصرف تریاک باعث تاخیر در انزال می شود دست به مصرف می زدند. اگرچه در ابتدای مصرف توان جنسی افراد بخصوص در انزال با تاخیر صورت می پذیرد اما پس از چندی روابط جنسی رو به افول و در نهایت متوقف می شود. تریاک و مشتقات آن مانند هروئین با از بین بردن توان جنسی و تبدیل شدن مصرف گاه و بیگاه به اعتیاد، پیامد قطع روابط جنسی را با تاثیر بر تمامی اعضاء و جوارح مربوط به امورات جنسی را خواهد داشت. بنابراین پس از چندی شاهد ظهور اعتیاد در افراد مصرف کننده بطور روزمره و قطع روابط جنسی خواهیم بود. اگرچه همسران این افراد متوجه ی مصرف گاه و بیگاه مردان شان می شوند اما به علت روابط جنسی بسیار و تاخیر آمیز که باعث لذت کاذب در آنان می شود گلایه ای نمی کنند و تا ماه ها و سال ها خود را به ندیدن و ندانستن می زنند. این در صورتی است که پس از چندی مرد و زن متوجه اشتباه خود می شوند و یکی از دلایلی که خانم ها به همراه همسران شان برای مداوا مراجعه می کنند و به شدت پیگیر درمان هستند همین مسئله است.

مصرف تریاک وقتی به نهایت خود می رسد و وعده ها و مقادیر مصرفی آن افزایش پیدا می کند تمام توان بدن را دچار تحلیل می کند. این تحلیل باعث می شود تا بخصوص در مردان قوت و توانی باقی نمی ماند و هر آنچه باقی است در جهت مصرف صرف می شود. مصرف تریاک باعث می شود تا شخص مصرف کننده از تعادل بدن خارج شود. این خروج از تعادل بدنی که در مواردی مانند بی خوابی، پر خوابی، بی اشتهایی، لاغری و از بین رفتن قدرت جنسی دیده می شود، باعث دوری همسران از یکدیگر است.

شیشه (مت آمفتامین)
مهم ترین فاز یا حالت گفته شده در مصرف شیشه SEX است. در این حالت بسیاری از بیماران اذعان می دارند که به علت بالا بردن هیجان روابط جنسی دست به مصرف شیشه زده اند و بی خبر از اینکه این ماده آنان را دچار اعتیاد می کند به طور مستمر مصرف شیشه دارند. حالت های بسیاری که در روابط جنسی افراد مصرف کننده ی شیشه وجود دارد پرخاش و پیشنهادهای غیر معمول مانند روابط دهانی تناسلی یا مقعدی تناسلی می باشد.

این احوالات باقی می ماند تا زمانی که اعتیاد رخ می نماید و تاثیر خود را بر مرد یا زن می گذارد. در این هنگام روابط جنسی دچار اِشکال می شود به صورتی که یا با تشدید روابط جنسی یا با قطع روابط جنسی روبرو هستیم. البته در افراد مصرف کننده ی شیشه کمتر شاهد افول روابط جنسی هستیم و در بیشتر مواقع اعتیاد جنسی در آنها دیده می شود. حتی گرایش های جنسی چند نفره در برخی از آنها بروز می یابد و در صورت ادامه ی مصرف شیشه شاهد گرایش به همجنس خواهیم بود. در این افراد که مصرف شان بطور قالب شیشه و بطور غیر قالب مواد دیگر از جمله قرص، تریاک، حشیش و… است پرخاش در روابط جنسی نیز دیده می شود. در صورت مصرف هر دو نفر این نشانه ها در هر دو جنس دیده می شود اما در بیشتر موارد در آقایان نمود می یابد. روابط جنسی پرخاشگرانه منجر به ضرب و جرح شَدید، در مصرف کنندگان شیشه دیده می شود. ذکر این نکته الزامی است که بخصوص در آقایان به علت اینکه نسبت به همسر خویش دچار خویشتن داری می شوند و نمی توانند پیشنهادهای غیر متعارف ارائه دهند روابط نامشروع به پیش می گیرند و نسبت به دیگر زنان تمایلات پرخاشگرانه ی جنسی خود را اعمال می کنند. همچنین آنان از این اعمال احساس نفرت ندارند و بیشتر درصدد ایجاد رابطه ی جنسی با افراد مصرف کننده ی شیشه می باشند.

نکته ی دیگر اینکه اگر آنان حتی قطع روابط جنسی را داشته باشند آن را به طریق دیگر اِعمال می کنند. به عنوان مثال آنان با همسر خویش مقاربت نداشته اما مدام به دیدن فیلم های پورنو و مستجهن روی می آورند و گاهی خود ارضایی در آنان دیده می شود. در مصرف کنندگان شیشه هیجان کاذب برخاسته از روابط جنسی، آب سردی بر مصرف شیشه ی آنان است. همچنین با توجه به شایعات پیرامون ماده ی شیشه که اعتیاد ندارد یا می توان آن را مدیریت کرد، افرادی که دچار مشکلات جنسی هستند به گمان اینکه این ماده قادر است مشکلات آنان را حل کند دست به مصرف شیشه می زنند غافل از اینکه این ماده در ابتدا نقاط مربوط به فعالیت های جنسی را فعال می کند اما با تخریب یا اشکال در این روابط ادامه می یابد.

در مصاحبه های متعدد دیگری که با مصرف کنندگان ماده ی اعتیاد آور شیشه داشتیم برخی از آنان حتی پیشنهاد مصرف به همسرشان را نیز مطرح و بدون توجه به عوارض جبران ناپذیر آن تنها به علت تشدید روابط جنسی به اعتیاد روی می آورند.

بنابراین مصرف هر نوع از مواد مخدر به هیچ وجه تاثیر قابل ملاحظه در روابط جنسی ندارد مگر کاهش و توقف این عمل. در نتیجه در صورت مشاهده ی مشکلاتی که در روابط جنسی مانند زود ارضایی، سرد مزاجی، نرسیدن به ارگاسم و… شُدید با مراجعه به متخصصین این حوزه درصدد حل این مشکل برآیید. در غیر این صورت اگر درصدد مصرف مواد هستید نه تنها مشکلات مربوط به امورات جنسی حل نخواهد شد بلکه علاوه بر باقی ماندن آن مشکلات، وجه دیگری از مشکل پیش می آید که آن اعتیاد است و درمان آن قطعاً با مشکلاتی همراه خواهد بود.

پژمردگی جنسی در افراد ترک کننده
اشخاصی که دچار قطع روابط جنسی می شوند به علت نپرداختن و فعال نبودن اعمال مربوط به روابط جنسی دچار پژمردگی می شوند، مانند این است که یکی از دست های خود را به مدت شش سال ببندیم و از آن استفاده نکنیم. این مسئله باعث می شود تا سیستم عصبی و نواحی مربوط به آن از فعالیت باز بمانند و چرخه ی کارکرد آن قطع شود. بنابراین با شروع ترک اعتیاد، ارجاع به متخصصین مسائل جنسی الزامی است. در صورت تجویز دارو بیمار قادر به انجام امورات جنسی می شود و پس از مدتی که پژمردگی جنسی از بین رفت، می تواند داروی خود را قطع کند.

پژمردگی جنسی منشاء روانی دارد و در مردان بیشتر از زنان اتفاق می افتد. با توجه به محدودیت فیزیولوژیک بدن می بینیم که با تجویز دارو شاهد تقویت مجدد سیستم عصبی و نقاط مربوط به اعمال جنسی هستیم اما برخی از بیماران نیز پس از دارو همچنان یاس جنسی در آنان دیده شده است. در این مواقع با مشاوره ی دو نفره (مرد و زن) با آموزش مهارت های جنسی سعی در بازگشت قوای جنسی در هر دو طرف خواهد شد. ضمن اینکه تاثیر مواد در کسانی که مصرف داشته اند را نمی توان نادیده گرفت. این مسئله در افرادی که از سه دسته مواد استفاده می کنند بسیار شایع است. افرادی که مصرف ترامادل، تریاک و شیشه را دارند به شدت دچار آسیب جنسی هستند. تشدید روابط، تاخیر و… باعث می شود آنان از این مواد استفاده کنند. اما غافل از اینکه این مواد تاثیر کوتاه مدت در روابط جنسی خواهند داشت.

بسیاری از افرادی که به ترک روی می آورند دلیل اول و اصلی آنان حل مشکلات جنسی شان است. در واقع آنان برای کنار گذاشتن اعتیاد و رهایی همیشگی از آن به ترک روی نیاورده اند و تنها برای رفع اشکال زناشویی مراجعه کرده اند. البته اگر هم به این دلیل مراجعه کرده باشند، جای شکر آن باقی است!، اما باید برای ترک اعتیاد مراجعه و در حین ترک برای مرتفع ساختن مشکلات جنسی نیز اقدام کرد. اگر هدف اصلی و مشخص تنها رفع آسیب های ناشی از مشکلات جنسی باشد در صورت رفع آن سایر مسائل مربوط به اعتیاد مانند وسوسه باقی خواهد ماند.

یک نکته ی بسیار حساس که حائز اهمیت است مصرف مواد توسط آقایان یا خانم ها و اتفاق افتادن بارداری در این حین است. متاسفانه دیده شده است که در زمان مصرف، حاملگی در خانم ها رخ می دهد که با تداوم مصرف در آنان جنین دچار اشکالاتی در رشد خواهد شد. همچنین مصرف متادون در زمان بارداری برای خانم ها پیشنهاد نمی شود. نکته ی دیگر اینکه وقتی آقایان مصرف مواد را به علت تشدید روابط جنسی داشته باشند و بارداری در همسران شان اتفاق بیفتد تمامی مضرات ناشی از مصرف در انعقاد نطفه تاثیرگذار خواهد بود. بنابراین نوزاد مستعد انواعی از بیماری ها از جمله اعتیاد خواهد بود.

پیشنهاد می کنیم قبل از فرزند خواهی، آقایان در صورت مصرف اقدام به ترک و خانم ها در صورت مصرف با مراجعه به پزشک درصدد درمان خود برآیند. در غیر این صورت نفر دیگری را قبل از پا گذاشتن به این دنیا دچار عوارض مصرف مواد کرده ایم. در صورت تداوم مصرف به هیچ وجه پیشنهاد بارداری داده نمی شود و بهتر است از ابزار پیشگیری در این زمینه بهره جست.

با توجه به مبحثی که در قسمت مصرف شیشه در امورات جنسی ذکر شد این نکته را نیز اضافه کنیم که رفتار پر خطر جنسی بدون عوامل بازدارنده مانند کاندوم در این افراد در قالب های نامشروع به فراوانی دیده می شود که باعث بروز بیماری های مقاربتی از جمله سوزاک و HIV و سندرم ایدز خواهد شد. آنچه ضرورت درمان این افراد را ایجاد می کند حقوق است که از همسر این افراد ضایع می شود. سلامتی شما آرزوی ما است.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «پژمردگی جنسی با مصرف تریاک و شیشه»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب پس از غروب، نوشته ی ابراهیم نوریان از انتشارات نظری، منتشر شده در مهر 1393 با شابک 4-092-289-600-978 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا