اسرار زبان بدن: حرکات ما چگونه خواسته ها و احساسات مان را منتقل می کنند؟

آیا ما همه پیام های درون صحبت ها را متوجه می شویم؟ مطالعات نشان داده است که فقط 7 درصد ارتباطات انسانی از طریق کلمات بیان می شود، 93 درصد ارتباطات ما بدون استفاده از کلمات می باشد. 93 درصد شامل لحن صدا، تن صدا، حالت های صورت و ژست های مختلفی است که به خود می گیریم. زبان بدن شکلی از ارتباط غیر کلامی است. در فیلم اسرار زبان بدن، کارشناسان به مدت 90 دقیقه با نمایش ده ها مثال از دنیای واقعی، اسرار زبان بدن را به شما نشان می دهند و معرفی می کنند.

فراسوی کلمات، دنیایی از ارتباطات غیر کلامی قرار دارد، دنیای اشارات بدن. اشارات بدن بسیار مهم هستند و به کمک آن می توانید راست و دروغ را از هم تشخیص بدهید و البته اگر شما یک فرد مشهور، سیاستمدار، مدیر، رهبر، فروشنده و… هستید می توانید از اشارات بدن برای پیشبرد اهداف خود و متقاعد کردن مخاطبان تان استفاده کنید!

نخستین روشی که انسان برای برقراری ارتباط می آموزد از طریق زبان بدن است. حالات صورت، حرکات دست و همزمان با رشد، قدرت برقراری ارتباط را می آموزند. حتی پس از آنکه انسان صحبت کردن می آموزد، ارتباط غیرکلامی همچنان روی واکنش های او تاثیر می گذارد. همچنین نخستین تاثیر فرد روی دیگران با توجه به رفتارهای غیرکلامی او تعیین می شود.

آموزش زبان بدن امکانپذیر است؟

دیوید ماتسوموتو یکی از روانشناسان دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو در سال 2008 میلادی تحقیقی انجام داد تا مشخص کند آیا زبان بدن بطور ذاتی است یا آنکه در کودکی آموخته می شود. او و گروه تحقیقاتی ورزشکاران 30 کشور که در مسابقات المپیک و پاراالمپیک را بررسی کردند. بخصوص آنها روی جودوکاران بینا و نابینا (از زمان تولد) تحقیقاتی انجام دادند.

نتیجه پژوهش نشان داد تمام ورزشکاران هنگام برنده شدن، یک حرکت خاص را انجام می دهند. آنها بازوهایشان را به سمت بالا می آوردند، قفسه سینه را بیرون می دادند و سر و گردن را به سمت عقب متمایل می کردند. اما به دلیل آنکه ورزشکاران نابینا از بدو تولد دچار این معلولیت بودند، این حرکت را نیاموخته بودند. از سوی دیگر، نابینایان مانند افراد بینا هنگام صحبت کردن دست هایشان را تکان می دادند.

هر چند بعضی از حرکات ممکن است ذاتی باشند اما فرهنگ روی زبان بدن نیز تاثیرگذار است. در همین تحقیق روی جودوکاران، رقبایی که در مسابقه می باختند با توجه به کشور محل تولد خود حرکات متفاوتی انجام می دادند.

ورزشکاران کشورهای غربی که در فرهنگ شان می آموزند شرم را پنهان کنند، هنگام باخت بی تفاوت تر به نظر می رسیدند و شانه هایشان را خمیده نمی کردند. اما ورزشکاران نابینای کشورهای غربی هنگام شکست به شدت شانه هایشان را خم می کردند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «اسرار زبان بدن: حرکات ما چگونه خواسته ها و احساسات مان را منتقل می کنند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا فیلم Secrets of Body Language به کارگردانی جیمز میلار محصول سال 2008، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا