طرز پخت خورشت ریواس
مواد لازم جهت پخت خورشت ریواس:
- گوشت گوسفند: نیم کیلو
- ریواس: نیم کیلو
- جعفری: 200 گرم
- نعناع: 100 گرم
- پیاز متوسط: 2 عدد
- روغن، نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز پخت
بهترین گوشتی که برای طبخ خورشت ریواس توصیه می شود، گوشت تازه گوسفندی بدون استخوان است. مرحله اول در تهیه این غذا آن است که ابتدا گوشت را به صورت قرمه ای تکه تکه کنیم. سپس یکی از پیازهایمان را به صورت ریز خرد کرده و پس از کمی تفت دادن قطعات گوشت را به آن بیفزاییم. مخلوط پیاز و گوشت را کمی هم می زنیم تا گوشت هم مانند پیاز اندکی تفت داده شود و تغییر رنگ پیدا کند.
حالا نوبت به آن می رسد که حدود سه لیوان آب جوش را به گوشت و پیازمان اضافه کنیم، شعله گاز را روی حرارت متوسط تنظیم کنیم و بگذاریم تا محتویات قابلمه بپزند.
در این فاصله تا گوشت و پیاز به میزان لازم پخته شوند، سبزیجات دیگرمان شامل جعفری و نعناع را خرد می کنیم، یک عدد پیاز دیگر را نیز ریز ریز خرد یا رنده می کنیم و همراه هم در ماهیتابه سرخ می کنیم و سپس سبزی ها را به همراه آن تفت می دهیم. در این مرحله حتماً باید توجه کرد که مقدار نعناع کمتر از جعفری باشد زیرا در غیر این صورت ممکن است طعم غذا کمی تلخی به نظر بیاید.
مرحله بعدی آن است که ریواس را نیز پوست کنده و در قطعاتی به طول تقریبی سه سانتیمتر خرد کنیم.
پس از پخت گوشت، سبزی های تفت داده شده را به محتویات قابلمه می افزاییم و اجازه می دهیم حدود 10 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد. سپس نمک و فلفل را به همراه ریواس های خرد شده اضافه می کنیم.
نکته: خورشت ریواس بواسطه طعم خاص این گیاه، مزه ترش ملایمی دارد که برای عموم طبع ها، بسیار مطبوع است. اما اگر از آن دسته افرادی هستید که طعم ترش را برای غذاها نمی پسندند، می توانید یک قاشق شکر هم در کنار نمک به خورشت تان اضافه کنید.
پس از اضافه کردن ریواس فقط 10 دقیقه حرارت ملایم برای پخت آن کافی است، چون این گیاه بافت حساسی دارد و زمان پخت طولانی تر باعث له شدن آن خواهد شد.
خورشت ریواس غذای محلی کردستان است.
در هر بار کم یا زیاد کردن چاشنی، غذا را بچشید تا غذا طعم دلخواه را بگیرد.
منابع
مقاله آموزشی «طرز پخت خورشت ریواس»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.