با فیثاغورس آشنا شویم

هنگام مطالعه علم هندسه به اصلی بر می خورید که اصل فیثاغورس نام دارد. طبق این اصل، در یک مثلث قائم الزاویه مربع وتر برابر است با حاصل جمع مربع دو ضلع دیگر. این اصل بوسیله فیثاغورس، فیلسوف، ریاضیدان و منجم معروف یونانی ابداع شد.

فیثاغورس در سال 572 قبل از میلاد در شهر گاژرنس متولد شد و در سال 532 قبل از میلاد برای رهایی از حکومت ملوک الطوایفی به جنوب ایتالیا گریخت. او در شهر کروتون آکادمی تاسیس کرد که در آن، اصول اخلاق و علم سیاست می آموخت. آموخته های او مردم را به شدت تحت تاثیر قرار می داد؛ به گونه ای که عقاید و افکارش بتدریج در بخش وسیعی از ایتالیا و یونان گسترش یافت. او مدت ها در مصر به سر برد و نزد کاهنان مصری به شاگردی پرداخت. پس از آن به بابل رفت و دوران شاگردی را از نو آغاز کرد. در نهایت، با اندوخته ای از عقاید جدید به کروتون بازگشت و مکتبی تحت عنوان مکتب اخوتی دائر نمود.

علم هندسه قبل از فیثاغورس عبارت بود از قواعد و قوانینی که هیچ گونه ارتباطی با یکدیگر نداشتند. اما فیثاغورس معتقد بود که هندسه باید اصولی داشته باشد تا با اتکای به آن اصول بتوان روش استنتاج متوالی را در پیش گرفت. در واقع او اولین فردی بود که استدلال را وارد ریاضیات کرد. در جهان علم، تئوری های فیثاغورس در علوم هندسه، ریاضیات، نجوم و… همواره از اهمیت بسیاری برخوردار بوده اند.

فیثاغورس در سال 493 قبل از میلاد در متاپونت وفات یافت.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «با فیثاغورس آشنا شویم»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا