طرز پخت ناسی گورنگ
مواد لازم جهت پخت ناسی گورنگ:
- تخم مرغ: 3 عدد
- پودر تخم گشنیز: یک قاشق غذاخوری
- تره فرنگی خرد شده: یک عدد
- سیر خرد شده: 2 حبه
- روغن مایع یا روغن زیتون: 4 تا 5 قاشق غذاخوری
- پودر زیره: یک قاشق چایخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- پیاز خرد شده: 2 عدد
- فلفل قرمز تند خرد شده: یک عدد
- پیازچه خرد شده: 2 عدد
- سس سویا رقیق: 3 قاشق غذاخوری
- قرص عصاره گوشت: یک عدد
- سینه مرغ: 500 گرم
- برنج: 400 گرم
- پودر زنجبیل: یک قاشق چایخوری
طرز پخت
برای تهیه ناسی گورنگ، ابتدا باید برنج را آماده کنیم. در صورتی که برنج پخته شده از قبل داشته باشیم نیازی به این کار نیست، ولی اگر برنج پخته نداریم باید برنج را به روش کته بپزیم. پس از آماده شدن کته، آن را در ظرف یا دیسی بزرگ ریخته و برنج را خوب از هم باز کنید تا زودتر خنک شود.
تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته، کمی نمک و فلفل افزوده و خوب بهم می زنیم. با استفاده از یک ماهیتابه و کمی روغن تخم مرغ های زده شده را کمی بپزید. آنها را از هم جدا کرده و از ظرف خارج کنید و کنار بگذارید.
در این میان باید با استفاده از یک ماهیتابه یا قابلمه نچسب بزرگ با حرارت ملایم کمی روغن داغ کنیم و بعد پیاز خرد شده را کمی تفت دهیم. بعد از یک دقیقه سیر را هم اضافه کرده و خیلی کوتاه تفت می دهیم، چون اگر سیر زیاد سرخ شود، مزه تلخی پیدا می کند. حالا سینه مرغ را که از قبل به قطعات کوچک خرد کرده بودیم به پیاز داغ اضافه کرده و به اندازه چهار دقیقه به آرامی تفت می دهیم تا کاملاً پخته شود.
حالا بقیه مواد که شامل سبزیجات (پیازچه، فلفل قرمز، تره فرنگی) است، درون ماهیتابه ریخته و کمی به هم می زنیم و در ادامه سس سویا، پودر زیره، نمک، فلفل، زردچوبه، زنجبیل و پودر تخم گشنیز را هم به بقیه مواد افزوده و خوب مخلوط می کنیم. حالا قرص عصاره گوشت را که از قبل با نصف استکان آب حل شده است به بقیه مواد اضافه می کنیم و در آخر هم برنج را به مواد مخلوط شده اضافه می کنیم. این مواد را خوب و به آرامی به هم می زنیم تا خوب به خورد برنج بروند. در آخرین مرحله هم تخم مرغ پخته شده را افزوده و مخلوط می کنیم.
حالا ناسی گورنگ آماده است. لازم به یادآوری است که در صورت تمایل و بنا به سلیقه شخصی خود می توانید گوشت یا مواد پروتئینی دیگری هم در این غذا استفاده کنید. شما می توانید در صورت تمایل از نیمرو برای تزئین غذا استفاده کنید.
ناسی گورنگ به معنای برنج سرخ شده در اصل غذای کشور اندونزی است اما کشورهای دیگر مانند چین، هنگ کنگ، هند، مالزی و تایلند نیز آن را می پزند. در بعضی کشورها این غذا را به همراه چیپس میگو و ترشی استفاده می کنند. گاهی مواقع از نخودفرنگی هم به جای تره فرنگی استفاده می شود. شما هم در صورت در دسترس نبودن تره فرنگی می توانید از 250 گرم نخودفرنگی پخته استفاده کنید.
منابع
مقاله آموزشی «طرز پخت ناسی گورنگ»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.