طرز تهیه دوشاب برنج

مواد لازم جهت پخت دوشاب برنج یا دوشاب بج:

  • برنج: یک پیمانه
  • شیره انگور: دو سوم پیمانه
  • گردو خرد شده: یک دوم پیمانه
  • پودر هل: یک قاشق چایخوری
  • گلاب: 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

دوشاب برنج یکی از شناخته شده ترین خوراکی های گیلان است. برای تهیه دوشاب برنج، ابتدا برنج را شسته و با آب کافی به مدت 24 ساعت بدون نمک خیس کنید و طی این مدت چند بار آب برنج را عوض کنید. پس از این مدت برنج را درون صافی بریزید و بگذارید 2 تا 3 ساعت بماند تا آب آن کاملاً گرفته شود. سپس برنج را در یک ماهیتابه بزرگ که گنجایش کافی را داشته باشد، ریخته و روی حرارت مناسب بگذارید و آن را تفت دهید تا برشته و رنگ آن کاملاً طلایی شود. سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا نسوزد.

شیره انگور را در قابلمه دیگری بریزید و روی حرارت متوسط به مدت 2 تا 5 دقیقه قرار دهید تا چند جوش بزند و روی آن کف جمع شود و شروع به بالا آمدن از ظرف کند. در این مرحله سریع آن را از روی حرارت برداشته تا شیره غلیظ نشود و یا نسوزد. سپس شیره انگور، گردو، هل و گلاب را به ماهیتابه حاوی برنج برشته اضافه کنید و به سرعت هم بزنید و یک تا دو دقیقه روی حرارت قرار دهید.

سپس مواد را درون سینی که از قبل چرب کرده ایم می ریزیم و با پشت یک قاشق مواد را صاف و با فشار بهم می چسبانیم. بعد از حدود 2 ساعت که سردتر شد بوسیله یک چاقوی تیز آهسته آن را به اندازه دلخواه برش بزنید و در صورت دلخواه آن را با پودر پسته تزئین کنید.

دوشاب چیست؟

انگور یکی از مقوی ترین میوه ها است که از آن فرآورده های زیادی استخراج می شود. یکی از مهم ترین این فرآورده ها شیره انگور یا دوشاب است که از آب انگور بدست می آید و بسیار شیرین است. میزان مواد مغذی موجود در شیره انگور تا حدودی با انگور تازه برابر است. بنابراین خواص بسیاری برای سلامتی بدن دارد که از مهم ترین این خواص می توان به رفع ضعف عمومی و تقویت کننده انرژی بدن، خون سازی، وجود آنتی اکسیدان ها، مفید برای رشد کودکان و نوجوانان، مفید برای بانوان، مفید برای روده، معده، پوست و… اشاره کرد. همچنین انگور حاوی ویتامین های فراوانی چون A – B – C، آهن، منیزیم و فسفر است.

البته توجه داشته باشید که این ماده غذایی طبیعت گرمی دارد و یکی از پُر کالری ترین مواد غذایی محسوب می شود و برای افراد چاق و کم تحرک، افراد دیابتی و فشار خون بالا، منع مصرف دارد.

منابع

مقاله آموزشی «طرز تهیه دوشاب برنج»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا