LSD چیست؟

ال اس دی (LSD) یک داروی توهم زای قوی است که عوارض جانبی بسیاری دارد. این ماده در آزمایشگاه ساخته شده و معمولاً موجب تغییرات ادراکی چشمگیری از جمله توهم می شود.

ال اس دی زمانی رایج ترین داروی روانگردان بود؛ ولی آگاهی از اینکه اثرات آن بسیار انفرادی و غیر قابل پیش بینی است، موجب کاهش مصرف آن شد. برخی از مصرف کنندگان این دارو دچار توهمات رنگ و صدا می شوند. شدت اختلال در حدی است که شخص ناچار می شود به روانپزشک مراجعه کند.

اثر ال اس دی، 30 الی 60 دقیقه پس از مصرف ظاهر می شود. دوره موثر آن بین 8 تا 12 ساعت است و 24 ساعت پس از مصرف بطور کامل از بدن دفع می شود. ولی اگر به مقدار زیاد مصرف شود، اثرات آن ممکن است تا چندین روز باقی بماند.

حالت «پس نگری» واکنش نامطبوعی است که بر اثر مصرف LSD به وجود می آید و ممکن است چند روز، چند هفته یا چند ماه پس از آخرین مصرف دارو اتفاق افتد. در این حالت، شخص ممکن است خطاهای بصری یا توهماتی را تجربه کند که به خطاهای بصری و توهمات او در زمان مصرف دارو شبیه هستند.

مصرف کنندگان LSD غالباً نگران از دست دادن قدرت ارتباط با واقعیت می باشند. این تغییر در هوشیاری ممکن است به رفتار بسیار غیر منطقی منجر شود. گاهی اوقات فرد دچار حالتی از وحشت زدگی می شود که طی آن احساس می کند از کنترل آنچه که بدنش انجام می دهد یا فکر می کند، عاجز است. آمار حاکی از آن است که برخی از افراد در این حالت خود را از جاهای بلند به پایین پرت کرده اند.

در حال حاضر اعتیاد در تمام جوامع جهانی گسترش یافته است و اکثر قربانیان مواد مخدر را جوانان تشکیل می دهند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «LSD چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا