با بتهوون آشنا شویم

لودویگ وان بتهوون یکی از بزرگترین موسیقیدانان جهان است. نام و آثار او هنوز هم در سراسر جهان مورد توجه علاقه مندان به موسیقی است.

بتهوون در سال 1770 میلادی در شهر بُن آلمان متولد شد. پدر بتهوون نوازنده بود. بتهوون اصول نوازندگی را از پدر آموخت. سپس زیر نظر آهنگسازان بزرگی همچون موتزارت و هایدن تعلیم موسیقی دید. او در جوانی به خاطر مهارتش در نواختن پیانو مشهور بود و مورد تحسین مردم و طبقه اشراف قرار می گرفت.

بتهوون زندگی خانوادگی خوبی نداشت. او در 17 سالگی مادرش را از دست داد و پس از آن، پدرش دائم الخمر شد. از آن به بعد، بتهوون نان آور خانواده شد و مسئولیت برادران کوچکتر از خود را تقبل کرد. او برای آنکه شانس خود را بیازماید، بُن را ترک کرد و به وین رفت. بتهوون در وین نزد چند آهنگساز بزرگ همچون هایدن تعلیم دید. پس از آن، در وین ساکن شد و سعی کرد مخارج خود را از راه آهنگسازی و نوازندگی پیانو تامین کند.

ولی دردناک ترین واقعه زندگی بتهوون در 30 سالگی رخ داد. او به تدریج شنوایی خود را از دست داد و سرانجام کاملاً ناشنوا شد. بتهوون مجبور شد کار نواختن را کنار بگذارد؛ ولی همچنان به آهنگسازی ادامه داد. او می توانست موسیقی را در ذهن خود مجسم کند و روی کاغذ بیاورد. در واقع بتهوون شگفت آورترین آثار خود را در این ایام نوشت؛ ولی خودش هرگز آنها را نشنید. موسیقی او سرشار از احساسات شخصی بود و اندوه و یا شادی و سرور را بیان می کرد.

از بتهوون آثار بسیاری باقی مانده است که از آن جمله می توان به 9 سمفونی او و سونات مهتاب اشاره کرد. او سمفونی شماره 9 خود را در زمان ناشنوایی ساخت. این سمفونی همراه با کُر است. بسیاری از منتقدان، این اثر را زیباترین سمفونی او می دانند. قطعاتی که بتهوون می ساخت برای سازها تنظیم شده بود نه برای آواز؛ با این حال، او تعدادی آواز مذهبی مانند یک «اوراتوریو» به نام «عیسی در کوه های زیتون» و اپرایی به نام فیدلیو نیز نوشت.

بتهوون کنسرتوها و سونات های بسیاری برای پیانو و ویولن تصنیف کرد. بدون شک او را می توان یکی از نوابغ عالم هنر دانست. لودویگ وان بتهوون در سال 1827 میلادی در سن 57 سالگی در وین چشم از جهان فرو بست.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «با بتهوون آشنا شویم»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا