نحوه سرمایه گذاری موفق در بازار بورس را یاد بگیرید

برای اینکه سرمایه گذار موفقی در بازار بورس باشید، باید تلاش کنید و راهی برای دور زدن این نکته وجود ندارد. شاید سرمایه گذارانی که از روی جنم و احساس شان درباره سهام دست به خرید و فروش می ­زنند، هر از چند گاهی موفق باشند اما اغلب اوقات اینطور نیست.

هر از چند گاهی موفق بودن، یک استراتژی برنده در بازار بورس نیست. برای موفق بودن در بازار بورس چه باید کرد؟ می­ توانید پاسخ­ های بسیاری برای این پرسش پیدا کنید و بسیاری از آنها شامل پرداخت پول برای شرکت کردن در یک سمینار، خرید یک نرم افزار یا سایر محصولات است.

راه­ های سرمایه گذاری موفق در بازار بورس ساده هستند اما اجرا کردن آنها به این آسانی نیست. در این مقاله شما می توانید با دو مورد از گام­ های سطح بالا برای سرمایه گذاری بهتر در بازار بورس آشنا شوید.

چند هدف مالی تعیین کنید.

شاید این موضوع کلیشه شده باشد اما صحیح است. باید بدانید قصد دارید به کجا برسید تا در صورت رسیدن به آنجا متوجه شوید. اهداف باید معین و متمرکز باشند. برای مثال «می­ خواهم در عرض 20 سال بازنشسته شوم و پس انداز نسبتاً خوبی داشته باشم»، هدف خوبی نیست.

یک هدف بهتر می­ تواند این باشد: «چهل ساله هستم و می­ خواهم در 65 سالگی بازنشسته شوم. در سن 50 سالگی اندوخته­ ام را به 250 هزار دلار می رسانم. اندوخته­ ام در سن 55 سالگی 350 هزار دلار، در سن 60 سالگی 500 هزار دلار و در زمان بازنشستگی 600 هزار دلار خواهد بود.»

شاید این اعداد برای شما مناسب نباشند و شاید اهداف دیگری مانند هزینه دانشگاه داشته باشید، اما نکته اینجا است که اگر بخواهید موفق باشید باید روی اهدافی خاص و مهلتی معین تمرکز کنید.

یک استراتژی سرمایه گذاری انتخاب کنید.

سه استراتژی سرمایه گذاری اصلی وجود دارد:

  1. ارزش
  2. رشد
  3. مرکب

شاید اسامی دیگری هم بشنوید اما این سه استراتژی پایه و اساس سایر استراتژی­ ها هستند.

سرمایه گذاری ارزشی

شاید سرمایه گذاری ارزشی از همه سخت تر باشد، اما احتمالاً در بلندمدت بیشترین بازگشت را ارائه می­ کند. سرمایه گذاران ارزشی شرکت هایی را پیدا می کنند که با قیمت هایی پایین تر از ارزش حقیقی شان معامله می شوند. شاید این شرکت ها به این دلیل که در بخش داغ و پُر طرفدار بورس نیستند، مورد علاقه بازار نباشند یا شاید معاملات شان خیره کننده نباشد و جذابیتی برای سرمایه گذار نداشته باشند.

بخش دشوار سرمایه گذاری ارزشی شناسایی و تحلیل نامزدها است. سرمایه گذاری ارزشی نیازمند بررسی عمیق امور مالی شرکت و پیدا کردن ارزش حقیقی یا ذاتی و عدم تطابق آن با قیمت بورس است.

با این حال، اگر بازار بورس این سهام را شناسایی کند و با توجه به قیمت آن، که نسبت به ارزش ذاتی اش کمتر می باشد در زمان مناسب خریداری و به سطح واقعی تری برساند، نتیجه چشمگیر خواهد بود. شاید این اتفاق مستلزم آن باشد که سهام را به مدت طولانی نگه داشته و ارزیابی تان را در فواصل منظم بروزرسانی کنید.

سرمایه گذاری رشدی

سرمایه گذاری رشدی بخش جذاب بازار بورس است. این نوع سرمایه گذاری نیازمند پیدا کردن شرکت هایی با پتانسیل رشد بالا است. می­ خواهید از ستاره های پُر نوری که برای مدت کوتاهی در بازار می درخشند و سپس ناپدید می شوند، اجتناب کنید. بنابراین به دنبال شرکت های آینده دار دارای رشد پیوسته هستید.

اگر تمرکز زیادی روی سهام هایی داشته باشید که دارای ارزش کم و پتانسیل رشد سریع هستند، سرمایه گذاری رشدی ریسک بیشتری دارد اما احتمال وقوع موفقیت در طولانی مدت نیز چشمگیر است. سهام های دارای ارزش زیاد که در وضعیت رشد قوی هستند نیز وجود دارند.

وظیفه­ شما پیدا کردن شرکت هایی است که با استراتژی، هدف و تحمل ریسک شما همخوانی داشته باشند.

سرمایه گذاری مرکب

سرمایه گذاری مرکب که سرمایه گذاری متعادل نیز نامیده می شود، ترکیبی از استراتژی های سرمایه گذاری رشدی و ارزشی است. با ترکیب این دو و تخصیص دارایی می ­توان به بهترین حالت هر دو سرمایه گذاری دست پیدا کرد. می توانید ترکیب را تغییر دهید تا بازگشت بالقوه (و ریسک) را افزایش یا کاهش دهید تا با اهداف خاص و چهارچوب زمانی تان وفق پیدا کند.

آگاهانه سرمایه گذاری نمایید.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «نحوه سرمایه گذاری موفق در بازار بورس را یاد بگیرید»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، ترجمه و نگارش زهرا صادقی از پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله the balance به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا