زبان تبر!

هیزم شکن تنومند اما بدخلقی، نزدیک دهکده ای زندگی می کرد. هیزم شکن بسیار قوی بود و می توانست در کمتر از یک هفته یکصد تنه تراشیده درخت قطور را تهیه و تحویل دهد، اما چون زبان تلخ و تندی داشت با اهالی شهرهای دور قرارداد می بست و برای مردم دهکده ی خودش کاری نمی کرد.

برای ساختن پلی روی رودخانه نیاز به تعداد زیادی تنه ی درخت و الوار بود و چون فصل باران و سیلاب هم نزدیک بود، اهالی دهکده مجبور بودند به سرعت کار کنند و در کمتر از دو هفته پل را بسازند. به همین خاطر لازم بود کسی نزد هیزم شکن برود و از او بخواهد که کارهای جاری خودش را متوقف و برای پل دهکده تنه درخت آماده کند. چند نفر از اهالی نزد او رفتند، اما جواب منفی گرفتند. برای همین اهالی دهکده نزد حکیم آمدند و از او خواستند به شکلی با مرد هیزم شکن سر صحبت را باز و او را راضی کند تا برای پل دهکده تنه درخت آماده کند.

حکیم صبح روز بعد اول وقت لباس کارگری پوشید. تبری تیز را روی شانه گذاشت و به سمت کلبه ی هیزم شکن رفت. مردم از دور نگاه می کردند و می دیدند که حکیم همپای هیزم شکن تا ظهر تبر زد و درخت اره کرد و سرانجام موقع ناهار با او سر گفتگو را باز کرد و در خصوص نیاز اهالی به پل و باران شدیدی که در راه است برایش صحبت کرد. بعد از صرف ناهار، هیزم شکن با شادی و خوشحالی درخواست حکیم را پذیرفت و گفت از همین بعد از ظهر کار را شروع می کند. حکیم هم کنار او ایستاد و تا غروب درخت قطع کرد.

حکیم در راه برگشت، اهالی دهکده را دید که با حیرت به او نگاه می کنند و دلیل موافقت هیزم شکن یک دنده و لجباز را از او می پرسند. حکیم با لبخند اشاره ای به تبر کرد و گفت: «این هیزم شکن قلبی به صافی آسمان دارد، اما تنها زبان تبر را می فهمد. بنابراین اگر می خواهید از این به بعد با هیزم شکن هم کلام شوید، چند ساعتی با او تبر بزنید. در واقع هر کسی زبان ابزار شغل خودش را بهتر از بقیه می فهمد و شما هر وقت خواستید با کسی دوست شوید و رابطه ی صمیمی برقرار کنید، باید از طریق زبان ابزار شغل و مهارتش با او هم کلام شوید.»

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله آموزشی «زبان تبر!»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب نیم کیلو باش، ولی خودت باش!، نوشته ی سعید گل محمدی از انتشارات آسیم، منتشر شده در آذر 1391 با شابک 1-531-418-964-978 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا