بررسی علل نتیجه بخش بودن جملات تاکیدی

تاکنون کتاب های بسیاری به موضوع تاثیر تفکر مثبت بر کاهش تنش روحی و افزایش سلامت جسم پرداخته اند.

  • آیا به قدرت تفکر مثبت اعتقاد دارید؟
  • آیا شما از آن دسته افراد مثبت اندیشی هستید که هنوز هم گوشه ای از ذهن تان با افکار منفی اِشغال شده است؟
  • و یا اینکه همیشه انتظار بدترین ها را دارید؟

در هر صورت، اگر بخواهید شما می توانید همیشه انتظار بهترین ها را در زندگی داشته باشید. احتمالاً می پرسید: «چگونه؟»

قدرت تکلم (صحبت کردن) در ایجاد الگوها و منابع اثربخش ذهنی نهفته است. این الگوهای ذهنی به صورت مفهومی، انتزاعی و عینی بروز پیدا می کنند که همگی مرتبط با سیستم عصبی هستند. بنابراین، می توان هنر هدایت ذهن و جسم را در ایجاد حالت های روحی آسایش، آرامش، استحکام شخصیت، شادابی، انرژی، تمرکز ذهن و… آموخته و در آن مهارت کسب کرد. این حالت ها بر سلامتی کامل ما تاثیر بسزایی دارند.

در خصوص فرآیند تکلم، بسیاری از افراد روش گفتگوی دوستانه و دلنشین با یکدیگر را نمی دانند و کم کم حس عیب جویانه آنها مانند توهین کردن، سرزنش کردن، متهم کردن و برچسب زدن، بروز کلامی پیدا می کند. اولین اقدام برای کسب مهارت در برقراری یک گفتگوی سالم با دیگران، ارتقاء آگاهی در زمینه گفتگو با خود است. برای کسب آگاهی از چند و چون گفتگو با خود، باید توجه ویژه ای را به آن معطوف داشت. برای اینکه بتوانیم صدایمان را به وضوح بشنویم، شاید مجبور شویم کمی آهنگ صدای گفتگو با خودمان را افزایش دهیم.

به نظر شما انتقاد مستمر از خود با صدایی بسیار بسیار آهسته (غیر قابل شنود) و با لحن عصبانی، چه تاثیری بر روح و روان دارد؟ آیا فکر نمی کنید اثر آن مانند تلقینات هیپنوتیزمی باشد؟

از آنجایی که درک کردن و یا متوقف ساختن صداهای غیر قابل شنود امری بسیار دشوار می باشد، تاثیر منفی این گفتگوی انتقادانه دو چندان می شود. اما خواستن توانستن است؛ بنابراین به این صداها گوش داده و در مورد صحت آنها فکر کنید. برای اینکار از یکی از دوستان قابل اعتماد خود بخواهید که به گفتگوی شما با خودتان گوش داده و توجه شما را به آنچه که می گویید جلب نماید. سپس روی یک ورق کاغذ افکار غیر ارادی را که به ذهن تان خطور می کند، یادداشت کنید. به محض اینکه متوجه تنش و فشار روحی حاصل از گفتگوی با خودتان شُدید:

  1. در مورد صحت و درستی این افکار فکر کرده و سازگاری آنها را با محیط زندگی خود بررسی کنید.
  2. آیا این افکار برای شما سودمند هستند؟
  3. آیا تمایل دارید دیگران هم بدین طریق با شما گفتگو کنند؟
  4. آیا به رابطه دوستانه خود با کسی که این گونه با شما گفتگو کرده است ادامه می دهید؟

سپس واژه ها، عبارات و جملات مناسب تری را برای گفتگو با خود انتخاب کنید. می توانید از واژه هایی استفاده کنید که مطابق با معیارهای محبت، نزاکت، صداقت و… بوده و به شما انرژی دهند. جملات تاکیدی صرفاً مقدمات استفاده از زبان برای راهیابی به ضمیر خودآگاه و کنترل آن است. ابتدا امور آزار دهنده در زندگی را شناسایی کرده و توجه خودتان را به آنها معطوف کنید. سپس با استفاده از جملات تاکیدی روش های تازه ای را برای مسلط شدن و فائق آمدن بر آنها بیابید. این جملات، سبک زندگی شما را تغییر داده و حس چاره اندیشی را در شما تقویت می کنند تا با استفاده از تدابیر تازه نسبت به آن امور واکنش نشان دهید. به این روش، زندگی خود را در یک چهارچوب قرار می دهید که این چهارچوب می تواند عالی ترین منبع ارجاع ذهنی در زندگی شما باشد و رفتارها، انتخاب ها و تصمیم های شما را در مسیر عالی هدایت کند.

در نهایت، ضمیر خودآگاه شما مطابق با نوع کلام و روش گفتگو با شخص خودتان شکل می گیرد. آیا زمان آن نرسیده است که بیشتر به نوع کلام خود توجه کنید؟

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «بررسی علل نتیجه بخش بودن جملات تاکیدی»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب آرامش فوری، نوشته ی دبرا لدرر و مایکل هال و ترجمه عصمت السادات صادق زاده از انتشارات نظری، منتشر شده در آذر 1393 با شابک 9-167-289-600-978 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا