ایزوپرن در طیف سیاره های فراخورشیدی می تواند نشانه ای از وجود حیات باشد

زمانی که یک سیاره فراخورشیدی کشف می شود، بررسی وضعیت آن برای میزبانی حیات یکی از اولین کارهایی است که دانشمندان انجام می دهند.

به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، پژوهشگران MIT در پژوهشی که در مجله Astrobiology منتشر شده، ترکیبی به نام ایزوپرن را نشانه ای جدید از وجود حیات در یک سیاره معرفی کرده اند.

تا به حال 4375 سیاره فراخورشیدی کشف شده است. وقتی این سیاره ها کشف می شوند، اختر زیست شناسان در ترکیبات جو آنها به دنبال ترکیب های شیمیایی می گردند که به آنها امضای زیستن (biosignatures) سیاره گفته می شود. به این معنی که اگر این ترکیب ها با فعالیت های بیوشیمیایی ارتباط دارند، کربن دی اکسید، اکسیژن، متان و آب معمولاً جزو این ترکیب ها هستند.

پژوهشگران ماساچوست در تحقیق شان، هیدروکربنی به نام ایزوپرن (C5H8) را هم به این فهرست افزوده اند. این گروه پژوهشی می گویند که ایزوپرون گازی است که موجودات زنده مختلف از باکتری ها گرفته تا گیاهان و حیوانات آن را تولید می کنند. بنابراین می توانیم تصور کنیم که جو سیاره ای که به صورت بالقوه می تواند میزبان حیات باشد و حیات در آن در حال توسعه است، این گاز را تولید کند.

منابع

خبر علمی «ایزوپرن در طیف سیاره های فراخورشیدی می تواند نشانه ای از وجود حیات باشد» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به Universe Today و مجله دانستنیها، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا