چگونه چای سبز را دم کنیم؟
چای سبز علاوه بر خواص آنتیاکسیدانی فراوان از خاصیت تِرموژِنیک (گرمازایی و چربیسوزی) نیز برخوردار است و سوختوساز بدن را افزایش میدهد. این نوشیدنی در بهبود بیماریهای مختلف از جمله مشکلات قلبی موثر شناخته شده است.
برای اینکه از مزایای سلامتی چای سبز بهرهمند شوید، شما میتوانید با روش صحیح دم کردن این چای آشنا شوید.
طعم چای سبز تا حد بسیاری به دمای آب و مدت زمان دَم کردن بستگی دارد. چنانچه چای سبز به روش صحیح تهیه شود، هرگز به تلخی نمیزند. آب خیلی داغ یا دم کردن طولانی مدت، موجب تلخ شدن چای میشود. در مقابل، اگر دمای آب بیش از حد پایین باشد نیز چای سبز مطلوبی بدست نمیآید، چرا که طعم کامل چای در دمای خیلی پایین از برگها خارج نخواهد شد.
مدت زمان دم کشیدن چای سبز به عوامل متعددی مانند اندازه برگها، نوع چای، زمان چیده شدن چای و عوامل دیگری بستگی دارد. اما بطورکلی، دمای مناسب آب برای تهیه چای سبز، بین 60 تا 85 درجه سانتیگراد و مدت زمان دم کشیدن بین یک تا سه دقیقه میباشد.
چای سبز حاوی ترکیباتی از جمله تانَن و آمینواسید است. تاننها در دمای حدود 80 و آمینواسیدها در دمای حدود 60 درجه سانتیگراد حل میشوند. بنابراین هرچه چای سبز را در دمای پایینتری دم کنید، طعم مطلوبتری خواهد داشت و از شکسته شدن ترکیبات مفیدی مانند گالیک اسید جلوگیری میشود.
چای سبزی که در اوایل بهار چیده شده باشد، به دلیل برخورداری از سطوح بالاتر آمینواسیدها، توصیه میشود در دمای پایینتر دم گذاشته شود.
همچنین به خاطر داشته باشید هرچه اندازه برگها کوچکتر باشد، چای در مدت زمان کوتاهتری دم میآید و چنانچه طولانی دم بکشد، موجب افزایش کافئین میشود.