10 مورد از ساده‌‌ترین راه‌های شاد زیستن در زندگی

مطب روانشناسان و مشاوران، پُر است از انسان‌های متمول، ولی افسرده! داشتن خانه بزرگ یا ماشین جدید، شما را به انسان شادتری تبدیل نمی‌کند. چیزی که شادی واقعی را برای انسان به همراه می‌آورد، لذت بردن از دلخوشی‌های ساده و کوچک است. در این مقاله شما می توانید با 10 مورد از راه‌های شاد زیستن در زندگی آشنا شوید.

شاد بودن و داشتن حس خوشبختی، یکی از اهدافی است که تمامی انسان‌ها از زمان‌های دور و دراز به دنبال پیدا کردن آن بوده‌اند. معمولاً هم اوضاع به این ترتیب است که انسان‌ها، رسیدن به شادی و خوشبختی پایدار را امری دست‌نیافتنی تلقی می‌کنند. خیلی راحت است که بشینیم و با خودمان بگوییم «هر زمان که یک خانه خوب بخرم، وزنم را کم کنم و خودروی جدیدی بخرم، حس شادی خواهم کرد.»

اما واقعیت این است که شادی، در تمامی لحظات زندگی، درست در چند قدمی‌مان ایستاده و با چهره‌ای خندان به ما نگاه می‌کند. کافی است بتوانیم آن را ببینیم! اما چگونه؟

راه‌های شاد زیستن در زندگی کدام هستند و چه کنیم تا به خوشبختی پایدار برسیم؟

در مقاله تعریف شادی به شکل جامع در مورد مبحث شادی صحبت کرده‌ایم و رابطه آن را با رضایت درونی مورد بررسی قرار داده‌ایم.

در ادامه 10 مورد از راه‌های اثبات‌شده برای شاد زیستن را با شما در میان می‌گذاریم. این راهکارها شاید در ظاهر ساده به نظر برسند، ولی کاملاً موثرند. جالب است بدانید برخلاف تصور خیلی از افراد، اکثر این راهکارها، رایگان هستند و هیچ هزینه‌ای ندارند.

1) کارهایی را انجام بدهید که به آن‌ علاقمند هستید.

به چه کاری علاقه زیادی دارید؟ دوست دارید فوتبال بازی کنید؟ شعر بنویسید؟ مربی ورزش کودکان باشید؟ به هر کار و حرفه‌ای که علاقمند هستید و از انجام آن انرژی می‌گیرید، همان را انجام بدهید.

مطمئن باشید وقتی مشغول انجام کار مورد علاقه‌تان باشید، لحظه‌ای به خودتان خواهید آمد و مشاهده خواهید کرد که وجودتان از شادی پُر شده است.

2) خودتان را با هیچ‌کس مقایسه نکنید.

مرغ همسایه غاز است. یکی از موثرترین راه‌های شاد زیستن در زندگی این است که از مقایسه کردن خودتان با بقیه دست بردارید. از همه مهم‌تر، لازم است که داشته‌هایتان را با معیار داشته‌های دیگران مورد سنجش قرار ندهید.

در دنیای مدرن امروز، کار اکثر ما این شده که بنشینیم عکس‌ها و ویدئوهای دوستان‌مان و افراد مشهور را ببینیم و تصور کنیم که آن‌ها حقیقتاً انسان‌های خوشبختی هستند.

در تمام این مدت، ما غافل هستیم که 90 درصد انسان‌ها، بهترین، شادترین و (ساختگی‌ترین) عکس‌ها را از خودشان به اشتراک می‌گذارند. حسد و کینه، ریشه‌های شکرگزاری و قدردانی را خشک می‌کنند. بنابراین، خودتان را فقط با خودتان مقایسه کنید و به قول یک نقل قول معروف: «ظاهر زندگی خودتان را با باطن زندگی دیگری مورد مقایسه قرار ندهید.»

3) ذهن‌آگاهی را تمرین کنید.

ذهن‌آگاهی یعنی این‌که تمام مدت، آگاهی و توجه‌تان را روی لحظه حال متمرکز کنید و به تمام احساسات و فکرهایی که درون‌تان رژه می‌روند، آگاه باشید و آن‌ها را بپذیرید. تمرین ذهن‌آگاهی به معنای حضور در لحظه، آگاهی و کنجکاوی است. اگر به مهارت ذهن‌آگاهی مسلط شوید، خیلی راحت‌تر می‌توانید استرس‌تان را کاهش بدهید و موقعیت‌هایی که در آن قرار می‌گیرید را بهتر و دقیق‌تر ببینید.

4) فکرهای منفی را دور بیندازید.

اگر غمگین هستید و در دنیایی خاکستری‌رنگ زندگی می‌کنید، دلیل آن است که به فکرهای منفی اجازه داده‌اید وارد مغز شما شده و در آن جولان بدهند. حال چه باید بکنید؟ شما باید به فکرهایتان آگاه شوید و فکرهای منفی را با فکرهای مثبت جایگزین کنید. زمان سپری‌شده با افراد منفی‌باف را به حداقل برسانید، معاشرت بیشتری با افراد مثبت داشته باشید و تا صورت امکان، استفاده از شبکه‌های اجتماعی و شنیدن اخبار منفی رسانه‌ای را به کلی از زندگی‌تان حذف کنید.

5) ببخشید و فراموش کنید.

کینه‌توزی، بیش از هر فرد دیگری، به خود شما آسیب می‌رساند. از خودتان بپرسید: «اگر بار اتفاقات گذشته را از دوشم بردارم، چه اتفاقی می‌افتد؟» مطمئن باشید که اگر از نشخوار فکری دست بردارید و دیگران را بابت اشتباهی که داشته‌اند، ببخشید و فراموش کنید، شعله‌های خشم در وجودتان رو به خاموشی خواهند گذاشت. با انجام این کار، ذهن‌تان از بار فکرهای گذشته آزاد می‌شود و راحت‌تر می‌توانید روی ساخت یک آینده روشن، تمرکز کنید. مطمئن باشید تمامی این اتفاقات، بیشتر از همه، به نفع خودتان تمام خواهند شد.

6) خودتان باشید.

استیو جابز گفته است: «زمان شما محدود است، آن را با زندگی کردن به جای یک فرد دیگر، هدر ندهید.» یکی از بهترین راه‌های شاد زیستن در زندگی این است که خودتان باشید. به دنبال گرفتن تایید از دیگران نباشید. برای خودتان وقت بگذارید و خودتان را بهتر بشناسید. این کار شاید کمی سخت به نظر برسد، به همین دلیل، در مقاله آموزشی عشق به خود، به شکل کامل‌ و جامع، راهکارهای دوست داشتن خود را توضیح داده‌ایم.

7) عالی نبودن را بپذیرید.

بسیاری از ما، اشتهای سیری‌ناپذیری برای ایده‌آل گرایی داریم. دوست داریم بهترین فرد در خانواده، جمع دوستان و محیط کار و تحصیل‌مان باشیم و همین میل به ایده‌آل بودن، آسیب‌زاست.

شما باید بپذیرید که کامل و ایده‌آل بودن، تقریباً غیرممکن است و ما نه تنها نمی‌توانیم به کمال مطلق برسیم، بلکه از اطرافیانمان نیز نباید چنین انتظاری داشته باشیم. اگر از خودتان یا دیگران انتظار بی‌عیب‌ونقص بودن داشته باشید، خیلی زود ناامید خواهید شد و در تله غم و افسردگی اسیر خواهید شد.

اجازه ندهید چنین اتفاقی برایتان بیفتد. بپذیرید که زندگی واقعی، با ایده‌آل‌های زندگی شما فاصله دارد و قرار نیست همه‌چیز و همه‌کس طبق استانداردهای شما رفتار و عمل کنند.

در مقاله آموزشی ایده‌آل گرایی می‌توانید علائم این عارضه و راه‌های دور ماندن از آن را بخوانید.

8) از منظره مسیر لذت ببرید نه رسیدن به مقصد.

زندگی پُر از بالا و پایین‌های مختلف است. گاهی اوقات افراد هدفی را برای خودشان تعیین می‌کنند و قدم در راه رسیدن به آن هدف می‌گذارند، ولی چنان محو افق‌ دوردست هدف می‌شوند که موفقیت‌های کوچک مسیر را نمی‌بینند.

اگر امروز توانسته‌اید بر اهمال‌کاری‌تان غلبه کرده و تمام چک‌لیست فعالیت‌های روزانه‌تان را تیک بزنید، این یک پیروزی است، این عملگرایی و موفقیت را جشن بگیرید. اگر از امروز تصمیم گرفته‌اید راه‌های شاد زیستن در زندگی را آموخته و از دام غم و افسردگی بیرون بیایید، باید بدانید که گام بزرگی در زندگی‌تان برداشته‌اید. این گام را جشن بگیرید!

9) با کسانی که دوست‌شان دارید، وقت بیشتری بگذرانید.

هیچ چیزی نمی‌تواند جایگزین سپری کردن وقت با عزیزان شود. ما انسان‌ها، حتی اگر جزو گروه درونگرایان باشیم، باز هم موجوداتی اجتماعی هستیم. ما دوست داریم با اعضای خانواده و دوستانمان وقت بگذرانیم، با آن‌ها مکالمه‌های مثبت داشته باشیم و به لب‌هایشان لبخند بیاوریم.

زندگی کوتاه‌تر از آن است که بخواهید تمام مدت کنج عزلت برگزینید. از اتاقتان بیرون بیاید و شروع کنید به معاشرت.

10) بین زندگی فردی و کاری‌تان تعادل برقرار کنید.

اگر مدیر، کارمند یا صاحب کسب‌وکار باشید، به احتمال زیاد ساعات زیادی از روزتان را با کار کردن سپری می‌کنید، اما کل زندگی شما نباید در کار خلاصه شود! حتماً ساعات مشخصی از روز و هفته را به انجام فعالیت‌ها و سرگرمی‌هایی اختصاص بدهید که کاملاً جدا از محیط کارتان هستند. این فعالیت هر کاری می‌تواند باشد. گذران وقت با دوستان و خانواده، ورزش کردن یا آشپزی کردن نمونه‌هایی از همین فعالیت‌ها هستند.

ایجاد تعادل بین کار و زندگی، باعث می‌شود سطح استرس در وجود شما رو به افول بگذارد و به فردی شادتر تبدیل شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا