چگونه جغد در شب می بیند؟

جغد پرنده ای است که سیستم بدنی او کاملاً برای زندگی در شب مناسب می باشد و حتی قادر است در تاریکی شب ببیند. اما چگونه؟ ابتدا اجازه دهید درباره صدای جغد بگوییم.

وقتی آوای جغدی در شب به گوش می رسد، موجودات اطراف به وحشت می افتند و چنانچه کوچکترین حرکت و صدایی بکنند، این پرنده با گوش های حساس خود آن را می شنود. اطراف گوش خارجی جغد پَرهایی است که او را از سایر پرندگان متمایز می سازد. برخی از انواع جغدها دارای نوعی شیپور از جنس پر می باشند که نزدیک گوش شان قرار دارد و شنوایی آنها را بهتر می کند. زمانی که جغد شکار خود را به وحشت می‌اندازد، حرکت و تکان او را کاملاً می‌شنود؛ و می‌تواند او را در تاریکی شب ببیند.

دو دلیل برای این توانایی وجود دارد:

  • چشم های جغد به گونه ای قرار گرفته اند که برای تغییر میدان دید خود، باید سر را به طور کامل بچرخاند.
  • کره چشم این پرنده خاصیت ارتجاعی دارد، و فاصله کانونی آن را می تواند برای هر فاصله ای تنظیم کند. بدین ترتیب قادر است که از تمام نور موجود در شب بهره بگیرد.

پرهای جغد نیز برای شکار، به او کمک می کنند. زیرا بسیار نرم بوده و در نتیجه می تواند هنگام پرواز، بدون سر و صدا، دقیقاً روی حیوان مورد نظر فرود آید.

گونه های مختلفی از جغد در سراسر دنیا دیده شده است. در نواحی سرد قطبی، پر و بال جغدها به رنگ سفید برفی است که با محیط اطراف هماهنگ بوده و آنها را از شر دشمنان محفوظ نگه می‌دارد. در بخشی از تگزاس جغدهایی وجود دارد که بسیار کوچک بوده و به اندازه یک گنجشک می‌باشند و از ملخ و سوسک تغذیه می‌کنند.

برخی جغدها برای کشاورزان مفیدند، چون موش های صحرایی، حشرات و سایر دشمنان محصولات آنان را از بین می برند. ولی بعضی از آنها مرغ و خروس و سایر ماکیان را دوست دارند و این نوع جغدها برای کشاورزان زیان مالی فراوانی را به بار می آورند!

منابع

  1. کتاب به من بگو چرا و چگونه. نوشته آرکادی لئوکوم. ترجمه سعید درودی. انتشارات بهزاد. سال 1391.
نمایش بیشتر

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا