کوررنگی چیست؟

در شبکیه چشم، اندام های کوچکی هست که مخروط های بینایی نامیده می شوند. این مخروط ها رنگدانه هایی دارند که برای تشخیص رنگ به آنها نیاز داریم. اشخاص کوررنگ، افرادی هستند که تشخیص رنگ های قرمز، سبز و زرد، یا آبی، سبز و زرد از یکدیگر برایشان دشوار است. بیشتر افراد کوررنگ تا زمانی که با انجام آزمایشی خاص به مشکل خود پی نبرده اند، از آن بی خبر هستند.

حدود 6 درصد از مردان و یک درصد از زنان در سراسر جهان مبتلا به کوررنگی می باشند. این اختلال بینایی ممکن است کامل یا نسبی باشد. در حالت اول فرد یکی از سه رنگ اصلی (سبز، قرمز و آبی) و در حالت دوم، دو رنگ اصلی را نمی بیند. از آنجا که این بیماری ارثی است، هیچ درمانی برای آن وجود ندارد.

کوررنگی بطور معمول نقصی جدی نیست. اما در برخی شغل ها مانند خلبانی، تشخیص سریع رنگ های مختلف بسیار مهم است. برای بسیاری از کوررنگ ها تشخیص چراغ های قرمز و سبز راهنمایی مشکل بوده و این می تواند موجب تصادف های جدی شود.

جهت تست خود می توانید در آزمون آیا شما کوررنگ هستید؟ شرکت کنید.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «کوررنگی چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب بخوانید و بدانید، ویراستار بی تو ساگال و ترجمه سپیده عندلیب و حسین یاسینی از انتشارات پیکان، منتشر شده در اسفند 1384 با شابک 3-72-6229-964-978 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا