چگونه از گیاه فیکوس در خانه نگهداری کنیم؟

فیکوس یکی از قدیمی ترین گیاهانی است که در منازل نگهداری می شود. جالب است بدانید ارتفاع این گیاه در هوای آزاد به بیش از 25 متر می رسد اما اگر شما قصد دارید این گیاه را در آپارتمان یا یک گلخانه کوچک نگهداری کنید، نباید انتظار چنین رشدی را داشته باشد.

در ادامه شما می توانید با نکات نگهداری فیکوس آشنا شوید.

چقدر نور احتیاج دارد؟
اگرچه این گیاه در سایه هم می تواند خود را زنده نگه دارد ولی رشد آن مطلوب نیست. گیاه به نور کامل نیاز دارد اما حواس تان باشد که آن را از نور مستقیم آفتاب در امان نگه دارید. در زمستان هم باید آن را از سرما حفظ کرد.

چند بار آبیاری نیاز دارد؟
باید اجازه دهید سطح خاک در بین 2 آبیاری خشک شود. آب زیاد از حد به گیاه آسیب می رساند. البته این گیاه نسبت به خشکی مقاوم است. در واقع در تابستان هفته ای دو بار و در زمستان هفته ای یکبار آبیاری برای فیکوس کافی است.

چه خاکی مناسب است؟
بهترین خاک برای گیاه فیکوس، خاک لوم است که می توانید آن را از باغ های گل بخرید. این خاک مخلوطی از برگ پوسیده، کود حیوانی و خاک رس (خاک باغچه) است که می تواند منبع غذایی بسیار خوبی برای گیاه فیکوس آن هم در آپارتمان باشد.

چه زمانی گلدانش را عوض کنیم؟
فیکوس جزء گیاهانی است که رشد سریع دارد به همین دلیل هر سال نیاز به تعویض گلدان دارد. در صورتی که برایتان تعویض مشکل است می توانید 5 تا 7 سانتیمتر از خاک سطحی گلدان را با خاک غنی از مواد غذایی و نو تعویض و هر دو هفته یکبار کوددهی کنید. برگ های این گیاه را باید با ملایمت با پارچه ای پنبه ای یا اسفنج مرطوب تمیز کنید، حواس تان باشد از مواد براق کننده شیمیایی در هر ماه فقط یکبار استفاده کنید.

چطور قلمه اش بزنید؟
برای تکثیر هم می توانید یک قلمه حداقل با یک برگ بگیرید و آن را در هوای 24 درجه در خاک بگذارید تا ریشه ها بزرگ و قوی شوند. برای این منظور حتماً یک شاخه سبز را انتخاب کنید و با کمک چاقوی تیز آن را جدا کرده و در خاک بکارید و مقدار کمی آب دهید. مراقب باشید که در آبیاری آن زیاده روی نکنید.

بیماری های گیاه را بشناسید.

  1. مراقب لکه های قهوه ای باشید: اگر بعد از مدتی احساس کردید که برگ ها به شکل رنگ پریده و ریز هستند، یعنی گیاه شما احتیاج به کود دارد. اگر برگ ها بی رنگ شده اند، یعنی نور گیاه خیلی زیاد است بهتر است گیاه را به محل منورتری منتقل کنید. اگر دیدید که در زیر برگ ها و روی ساقه لکه های برجسته قهوه ای مشاهده می شود، این عارضه مربوط به حمله حشره آفت است، بهتر می باشد هر ماه یکبار با سم حشره کش نفوذی گیاه را سمپاشی کنید. البته بعد از سمپاشی مراقب کودکان باشید.
  2. حشره ها را دست کم نگیرید: اگر زخم های پنبه ای شکل سفید در سطح برگ ظاهر می شوند عامل آن حشره آفت است، بهتر می باشد هر دو هفته یکبار تا رفع این علائم با سم حشره کش نفوذی گیاه را سمپاشی کنید. برگ ها، لکه های قهوه ای دارند و بطور ناگهانی سقوط می کنند؛ هوای اتاق برای این گیاه خیلی سرد است، بهتر می باشد گلدان را به محل گرم تری ببرید. این کار به گیاه کمک می کند تا مقاومت بیشتری در برابر آفت ها داشته باشد.
  3. غبارپاشی فراموش نشود: اگر لکه های زرد روی برگ ها است و تار عنکبوت زیر آنها مشاهده می شود؛ کنه قرمز ریز، عامل آن است. هر هفته یکبار با سم کنه کُش سمپاشی کنید. همچنین غبارپاشی در کاهش آفت موثر است. لکه های سوخته روی برگ ها نمایان شده است؛ بهتر می باشد در آفتاب غبارپاشی نکنید و گیاه را از معرض اشعه مستقیم آفتاب در امان نگه دارید. نور غیر مستقیم آفتاب برگ های گیاه را نوازش می کند و جانی دوباره به آنها می بخشد.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «چگونه از گیاه فیکوس در خانه نگهداری کنیم؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله مریم فرسایی از مجله سیب سبز، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا