چرا ته سیگار برای انسان و طبیعت مضر است؟
سالانه هزاران و بلکه میلیون ها ته سیگار و هزاران تن خاک سیگار در طبیعت و محیط زندگی ما رها می شود. همین مسئله باعث شده است که ته سیگار یک آشغال رایج و معمول در سطح شهرها باشد. این در حالی است که ته سیگار، این زباله کوچک به ظاهر بی اهمیت نقش مهمی در آلوده کردن خاک و آب محل زندگی ما دارد.
داخل فیلتر بیشتر سیگارها، بخشی که شبیه کتان سفید به نظر می رسد، در واقع نوعی پلاستیک است به نام استات سلولوز. فرآیند تجزیه این ماده در طبیعت بسیار آرام و تدریجی است. بسته به محیطی که ته سیگار در آن رها شده است، این بخش در زمانی بین 18 ماه تا 10 سال زمان برای تجزیه شدن نیاز دارد، اما این بدترین بخش ماجرا نیست. ته سیگارهای مصرف شده سرشار از سموم هستند که وارد خاک و آب های جاری شده و به ارگانیسم های زنده ای که در تماس با آنها قرار می گیرند، آسیب می زنند.
علاوه بر این موارد، بیشتر ته سیگارها با مقداری توتون رها می شوند که باعث ورود نیکوتین به محیط می شود. مطالعه ای که توسط دانشگاه ویرجینیا انجام شده، نشان می دهد یک ته سیگار در یک گالن آب برای بسیاری از ریزارگانیسم های موجود در آن مرگبار است. این واقعیت را در کنار این حقیقت قرار دهید که در جهان امروز بیشتر از یک میلیارد سیگاری وجود دارد. فقط در چین سالانه 2300 میلیارد نخ سیگار دود و فیلترهایش رها می شود. تخمین زده می شود در جهان بطور متوسط در هر دقیقه 10 میلیون سیگار خریداری می شود و سالانه 5 هزار میلیارد سیگار دود می شود. بنابراین مشخص است که باید برای حل معضل ته سیگار فکری کرد. جمع آوری تنهای آن مشکلی را حل نمی کند؛ بنابراین باید دنبال راهی برای بازیافت و استفاده مجدد از آنها بود.
ته سیگارها معمولاً هنگام بارندگی و طوفان و توسط جریان آب جمع شده و در گلوگاه های منتهی به راه های بزرگ آبی تجمع می کنند. به این ترتیب انبوه مواد سمی وارد آب می شود. بطورکلی:
- 83 درصد از زباله های تجمع کرده در آبراه های بارانی حاوی قطعات کوچکتر از 10 سانتیمتر هستند و ته سیگار معمولاً بخش اعظم این قطعات را تشکیل می دهد.
- 32 درصد از شیرابه زباله های بارانی حاوی محصولات تنباکویی هستند.
به این ترتیب ته سیگارها و مواد سمی شان وارد جریان آب شده و در نهایت وارد آب و زنجیره غذایی ما می شود.
منابع
مقاله علمی و آموزشی «چرا ته سیگار برای انسان و طبیعت مضر است؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله مهسا نیکدل در مجله دانشمند، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.