زورگویی چگونه بر ساختار مغزی نوجوانان تاثیر می گذارد؟

تاثیر حرف زور شنیدن از دیگران تنها روانی نیست. محققان نشان داده اند که مغز افراد بالغ که پیوسته در موقعیت قربانی قرار می گیرند، تفاوت های فیزیکی با مغز دیگران دارد و این تغییر می تواند خطر ابتلا به بیماری های روانی را در افراد افزایش دهد.

به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، محققان انگلیسی با بررسی اسکن مغزی 682 فرد انگلیسی، ایرلندی، فرانسوی و آلمانی 14 تا 19 ساله که پرسشنامه ای درباره زور شنیدن از دیگران و مقدار آن پُر کرده بودند، دریافتند 36 نفر از آنها پیوسته مورد زورگویی دیگران واقع شده اند.

زورگویی دیگران موجب کاهش حجم قسمت هایی از مغز به نام های زائده دمی شکل (Caudate) و هسته عدسی شکل (Putamen) می شود و این تغییرات، ارتباط بین قربانی شدن و مشاهده آمار فراوان افسردگی در سن 19 سالگی را توجیه می کند. اگرچه ممکن است این اتفاق لزوماً به بروز اضطراب مربوط نباشد، اما اهمیت ارتباط کاهش حجم زائده دمی شکل و هسته عدسی شکل با شیوع افسردگی می تواند به علت کمک به بروز رفتارهایی مانند حساسیت، شرطی شدن، نیاز به توجه و پردازش روانی افراد باشد.

جای نگرانی است که 30 درصد از جوانان به روش های گوناگون از قلدری و زورگویی همسالان خود رنج می برند و باید هر روز آن را تحمل کنند؛ از این رو توصیه می شود که هر تلاشی که لازم است برای محدود کردن زورگویی بین جوانان و نوجوانان صورت گیرد، پیش از آنکه این مسئله تبدیل به معضلی شود که با تغییر ساختار مغز، ابتلا به انواع بیماری های روانی را به دنبال داشته باشد.

منابع

خبر علمی «زورگویی چگونه بر ساختار مغزی نوجوانان تاثیر می گذارد؟» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به Springer Nature و مجله موفقیت، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا