چگونه یک نوزاد صحبت کردن را می آموزد؟

اولین کلمه ای که کودک به زبان می آورد، چیست؟

همه می دانیم این کلمه «مادر» یا «مامان» است. این موضوع، کار ساده ای به نظر می رسد، اینطور نیست؟ اما در حقیقت، عملکرد آن بسیار پیچیده است و برای تکامل، نیازمند مراحل زیادی می باشد؛ و نکته ی مهم این است که موجود دیگری روی کره زمین وجود ندارد که قادر به انجام چنین کاری باشد.

بیایید این عملکرد را قدم به قدم بررسی کنیم.

زمانی که یک نوزاد متولد می شود، مغز او مانند صفحه ای سفید است و هیچ چیز در آن نیست. نواحی ای از مغز که گیرنده ادراکات می باشند، هنوز خبری دریافت نکرده اند. چشم های نوزاد باز است ولی اعصابی که رابطه بین چشم و مغز را برقرار می کنند، هنوز تکامل نیافته و مغز قادر نیست چیزی را ثبت کند.

بعد از یکی دو ماه این رشته های عصبی تکامل یافته و در این موقع نوزاد، مادر خود را می بیند. در اثر دیدن یک شئی بارها و بارها مرکز حافظه بینایی در مغز تکامل می یابد. درک نوزاد از مادر، در مغز به عنوان یک حافظه ثبت می شود و کودک مادر خود را تشخیص می دهد.

به محض اینکه مادر این مسئله را در می یابد، توجه کودک را به خود جلب کرده و از همان زمان کلمه مامان را بیان می کند. در ابتدا نوزاد نمی تواند بشنود ولی به تدریج که اعصاب شنوایی او تکامل می یابد کودک صدای مادر را می شنود. بواسطه تکرار، یک تصور ذهنی از صدا در کودک ایجاد می شود و می تواند کلمه مامان را درک کرده و به یاد آورد.

در این هنگام مادر باید صحبت کردن را به کودک بیاموزد. تکرار کلمه مامان، بارها و بارها باعث می شود ارتباطی بین تصویر مادر در مرکز بینایی و صدای مامان در مرکز شنوایی برقرار شود که «تداعی معانی» نام دارد. در این هنگام، کودک نه تنها صورت مادر را تشخیص می دهد، بلکه در موقع دیدن مادر به کلمه مامان نیز فکر کرده و هویت او را تعیین می کند. در اینجا کودک شروع به تقلید از مادر خود نموده و ابتدا لغت را بدون بیان آن تشکیل می دهد. بعد از اینکه برای بیان کلمه بارها سعی نمود، می تواند تارهای صوتی را در هنگام دیدن مادر به ارتعاش در آورد و سرانجام قادر به بیان کلمه مامان می شود.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «چگونه یک نوزاد صحبت کردن را می آموزد؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب به من بگو چرا و چگونه، نوشته ی آرکادی لئوکوم و ترجمه سعید درودی از انتشارات بهزاد، منتشر شده در 1391 با شابک 8-57-5959-964 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا