با خواص تخم کتان آشنا شوید

تخم کتان از جمله منابع طبیعی و غیر حیوانی غنی از امگا 3 است که با عنوان بذر کتان نیز شناخته می شود و دارای طیف وسیعی از خواص تغذیه ای و درمانی است.

در این مقاله شما می توانید با خواص تخم کتان آشنا شوید.

1) خواص ضد سرطانی
تخم کتان به علت برخورداری از لیگنان ها دارای خواص ضد سرطانی است. پژوهشگران با بررسی حیوانات آزمایشگاهی دریافته اند، این گروه از مواد شیمیایی، موجب کاهش رشد سلول های سرطانی می شوند.

2) غنی از فیبر
تخم کتان یک منبع غنی از فیبرهای محلول و نامحلول است که موجب کاهش کلسترول و تنظیم قند خون می شود.

3) خواص آنتی اکسیدانی
لیگنان های موجود در تخم کتان به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند. آنتی اکسیدان ها از سلول های بدن در مقابل رادیکال های آزاد محافظت می کنند و موجب کاهش سرعت بروز علائم پیری و نیز تعادل هورمونی بدن می شوند.

4) تقویت سیستم گوارشی
تخم کتان حاوی آلفالینولنیک اسید است که موجب حفظ سلامت دستگاه گوارشی می شود. مطالعات نشان داده است، مصرف تخم کتان می تواند برای مبتلایان مشکلات گوارشی از قبیل بیماری کرون بسیار مفید باشد.

5) کاهش فشار خون
مصرف مداوم تخم کتان یا روغن کتان، موجب کاهش فشار خون در مبتلایان فشار خون بالا می شود. در یک پژوهش مشاهده شد، مصرف روغن کتان در جمعیتی از مردان میانسال به کاهش قابل ملاحظه فشار خون انجامید.

6) کاهش علائم یائسگی
تخم کتان به علت داشتن لیگنان ها دارای فواید بسیاری برای خانم های یائسه است. برخی مطالعات نشان داده، تخم کتان به علت داشتن خواص استروژنی حتی می تواند به عنوان جایگزین هورمون درمانی استفاده شود.

7) کاهش وزن
در برخی مطالعات مشاهده شده است تخم کتان به کاهش وزن کمک می کند، مصرف تخم کتان به همراه سوپ یا سالاد موجب ایجاد احساس سیری و در نتیجه، مصرف کالری کمتر می شود.

8) کاهش کلسترول خون
تخم کتان بطور طبیعی به کاهش کلسترول خون می انجامد. فیبرهای در تخم کتان قادر هستند کلسترول و چربی خون را پیش از این که جذب بدن شوند، در دستگاه گوارش به دام بیندازند.

9) تقویت پوست و مو
تخم کتان سرشار از چربی های مفید و ویتامین های گروه ب (B) است که در تقویت پوست و مو بسیار موثر هستند و موجب کاهش خستگی و پوسته پوسته شدن پوست می شوند.

ارزش غذایی 100 گرم تخم کتان

کالری: 534 کیلو کالری (2236 کیلو ژول)

اطلاعات کربوهیدرات ها:

  • کل کربوهیدرات: 28.9 گرم

اطلاعات ویتامین ها:

  • تیامین (B1): 1.6 میلی گرم
  • ریبوفلاوین (B2): 0.2 میلی گرم
  • نیاسین (B3): 3.1 میلی گرم
  • اسید پانتوتنیک (B5): 1 میلی گرم
  • پیریدوکسین (B6): 0.5 میلی گرم
  • اسید فولیک یا فولات (B9): 87 میکروگرم
  • کولین: 78.7 میلی گرم
  • ویتامین C (ث): 0.6 میلی گرم
  • ویتامین E (ای): 0.3 میلی گرم
  • ویتامین K (کا): 4.3 میکروگرم

اطلاعات پروتئین و اسیدهای آمینه:

  • پروتئین: 18.3 گرم
    • تریپتوفان: 297 میلی گرم
    • ترئونین: 766 میلی گرم
    • ایزولوسین: 896 میلی گرم
    • لوسین: 1235 میلی گرم
    • لیزین: 862 میلی گرم
    • متیونین: 370 میلی گرم
    • سیستین: 340 میلی گرم
    • فنیل آلانین: 957 میلی گرم
    • تیروزین: 493 میلی گرم
    • والین: 1072 میلی گرم
    • آرژینین: 1925 میلی گرم
    • هیستیدین: 472 میلی گرم
    • آلانین: 925 میلی گرم
    • اسید اسپارتیک: 2046 میلی گرم
    • اسید گلوتامیک: 4038 میلی گرم
    • گلیسین: 1248 میلی گرم
    • پرولین: 806 میلی گرم
    • سرین: 970 میلی گرم

اطلاعات چربی و اسیدهای چرب:

  • چربی کل: 42.2 گرم
  • مجموع اسیدهای چرب امگا 3: 22813 میلی گرم
  • مجموع اسیدهای چرب امگا 6: 5911 میلی گرم

اطلاعات مواد معدنی:

  • کلسیم: 255 میلی گرم
  • مس: 1.2 میلی گرم
  • آهن: 5.7 میلی گرم
  • منیزیم: 392 میلی گرم
  • فسفر: 642 میلی گرم
  • سلنیوم: 25.4 میکروگرم
  • سدیم: 30 میلی گرم
  • پتاسیم: 813 میلی گرم
  • روی: 4.3 میلی گرم
  • منگنز: 2.5 میلی گرم

تخم کتان به علت اینکه فاقد گلوتن است برای افرادی که از بیماری سلیاک یا حساسیت گلوتن رنج می برند، مناسب است و این ماده غذایی می تواند به همراه غلات صبحانه، انواع سالاد و اسموتی ها مصرف شوند.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «با خواص تخم کتان آشنا شوید»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله وب سایت Beauty And Tips و مقالات وب سایت SELF Nutrition Data به عنوان منابع اصلی مورد استفاده قرار گرفته اند.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا