آداب سلام کردن و دست دادن

باور کنید که نگاه اول و شیوه سلام گفتن شما، می تواند سرنوشت ارتباط تان را تعیین کند و شما را به عنوان یک آدم بی خیال و بی توجه یا یک فرد مهربان و با کلاس معرفی کند. پس حتی در گفتن این یک کلمه هم بی گدار به آب نزنید و با آموختن آداب سلام کردن، احترام و توجه دیگران را به خود جلب کنید.

در این مقاله شما می توانید با مهم ترین آداب سلام کردن و دست دادن در موقعیت های مختلف آشنا شوید.

ابتدا چه کسی باید به چه کسی سلام کند؟

  • کوچکتر به بزرگتر
  • زیردست به مافوق
  • آقا به خانم
  • مهمان به میزبان
  • تازه وارد به حاضران

سلام جمعی

اگر تازه وارد یک جمع یا یک مهمانی شده اید، نیازی نیست برای سلام کردن به تک تک مهمان ها، سراغ شان بروید. کافی است در همان لحظه ورود یک سلام به جمع کنید و بعد در جریان مهمانی، سراغ آشنایان دیگر یا افرادی که دوست دارید با آنها آشنا شوید بروید و مدت کوتاهی را صرف سلام و احوالپرسی با آنها کنید.

اهمیت اسم افراد

در سلام کردن، اسم فرد مقابل تان را هم در کنار واژه سلام به زبان بیاورید. برای مثال بگویید سلام خانم عبدی، صبح بخیر آقای سعیدی و…. هنگام گفتن اسم فرد مقابل تان، لبخند را از او دریغ نکنید. یک سلام همراه با لبخند می تواند شروع ارتباط شما را لذت بخش تر کند.

سلام بدون کار اضافه!

هیچ وقت سیگار به لب یا حین آدامس جویدن به کسی سلام نکنید. یادتان نرود این واژه راه ورودی ارتباط شما و شاید مهم ترین کلمه ای باشد که می گویید. پس در شرایطی که از نظر فرد مقابل تان توهین تلقی می شود، این ارتباط را آغاز نکنید.

در زمان سلام کردن به چهره مخاطبان تان نگاه کنید. سر به هوایی شما در زمان سلام کردن، می تواند بی توجهی یا بی ادبی به نظر برسد. پس در این چند ثانیه همه کارهایتان را کنار بگذارید و با تمام وجود سلام کنید.

آداب دست دادن

درست است که کوچکترها باید در سلام پیش قدم شوند اما اگر به یک بزرگتر سلام می کنید، هرگز دست خود را برای دست دادن دراز نکنید. در ارتباط با افرادی که از شما سن بیشتری دارند، سلام وظیفه شما و پیش قدم شدن برای دست دادن بر عهده آنها است.

اگر هنگامی که دست تان خیس است با یک فرد روبرو شُدید، به هر قیمتی برای دست دادن تلاش نکنید. دست دادن با دست خیس یا با مچ دست کار پسندیده ای نیست. پس تنها عذرخواهی کنید و به سلام گفتن اکتفا کنید. در دست دادن با فردی که از شما جایگاه بالاتری دارد هم از این الگو پیروی کنید و تنها اگر دستش را به سمت شما دراز کرد با او دست بدهید.

غیر کلامی سلام نکنید.

هنگام سلام می توانید حرکت سر را با ادای این واژه همراه کنید اما هرگز به جای گفتن سلام، از تکان دادن سر استفاده نکنید. اینکار می تواند از طرف مخاطب تان، بی احترامی و کم محلی به نظر برسد.

اهمیت اعتدال

هنگام دست دادن نه آنقدر دست طرف مقابل تان را محکم و طولانی نگه دارید که آزرده شود و نه آنقدر شل دست دهید که گمان کند به او بی اعتنایی می کنید. کافی است به آرامی، 3 تا 5 ثانیه با او دست بدهید.

لطفاً بلند شوید!

وقتی کسی را به شما معرفی می کنند از جا بلند شوید و بگویید: «از آشنایی با شما خوشوقتم» یا «سلام» یا «حال تان چطور است؟». هیچ وقت ادای بلند شدن را در نیاورید و کامل و با اشتیاق روی پا بایستید.

اختلافات فرهنگی یادتان نرود.

اگر از فرهنگ فردی که مقابل تان است، اطلاع کافی ندارید، تنها با گفتن «سلام» ارتباط تان را با او آغاز کنید.

یکی از آداب سلام و احوال پرسی در همه جای دنیا، دست دادن است. اما اینکار در فرهنگ های مختلف با هم فرق دارد. دانستن این آداب و سنت ها برای افرادی که بواسطه کار یا حتی علاقه شخصی به کشورهای مختلف سفر می کنند، لازم است. به عنوان نمونه:

  • آمریکا: در حالی که دست طرف مقابل را می فشارند، خودشان را معرفی می کنند.
  • کره جنوبی: فردی که موقعیت بالاتری دارد باید دست دادن را آغاز کند و طرف مقابل هم باید خیلی آرام دست او را فشار دهد.
  • برزیل: دست دادن محکمی که باید کمی هم طول بکشد و همزمان هم در چشمان طرف مقابل نگاه کنید. اینکار را در موقع سلام و خداحافظی انجام می دهند.
  • چین: هنگام دست دادن در چین، موضوع سن اهمیت پیدا می کند. اول فردی که سن بیشتری دارد باید دست دراز کند، دست دادن باید نرم باشد و هیچ نوع نگاه چشمی مستقیمی هم نباید وجود داشته باشد.

دانستن حداقل های آداب معاشرت و توانایی مدیریت رفتار در برخورد با افراد مختلف، بخصوص در برخورد اول، گام مهمی در ایجاد ذهنیت مثبت از ما در ذهن افراد است؛ ذهنیتی که بعضاً می تواند ما را در گام برداشتن در مسیر کاری، عاطفی و بطورکلی زندگی بسیار کمک کند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «آداب سلام کردن و دست دادن»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله حسن اسلامی، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا