ترکیب خطرناک سیگار و چای داغ
چای داغ ما را گرم می کند و گلودرد را تسکین می دهد. صبح ها ما را سر حال می آورد و عصرها به رفع خستگی کمک می کند. اما مطالعه ای اخیراً نشان می دهد که نوشیدن چای داغ می تواند تاثیرات منفی بر سلامت نیز داشته باشد.
در سراسر دنیا، چای محبوب ترین نوشیدنی است و تنها در سال 2016 تخمین زده می شود که سه میلیون تُن چای در دنیا مصرف شده باشد. این مسئله با در نظر گرفتن فواید چای و ترکیبات قوی آنتی اکسیدان آن مانند پلی فنول و همین طور طعم عالی آن چیز عجیبی نیست.
به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، یافته های مطالعه ای که در دانشگاه پکن چین انجام شده است نشان می دهد دمایی که در آن چای مصرف می شود، می تواند بر سلامتی تاثیرگذار باشد. این تاثیرات به صورت خاص بر افرادی که در معرض ریسک های دیگری در زمینه سلامت هستند، افزایش می یابد. بر مبنای این پژوهش مصرف چای داغ با بروز سرطان مری همبستگی دارد.
این سرطان بنابر گزارش های جهانی هشتمین سرطان متداول در دنیا است. در سال 2017 و در آمریکا 16940 مورد جدید ابتلا به سرطان مری گزارش شده است، در حالی که در سال 2014 تنها 45547 نفر به این سرطان مبتلا بودند.
بنابر این پژوهش، نوشیدن چای داغ به صورت مداوم در بین افرادی که به مصرف سیگار و الکل عادت دارند، خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهد و ترکیبات این عادات به نوبه خود موجب بروز سرطان مری می شود.
رشد پنج برابری احتمال ابتلا به سرطان
مطالعه ای که در دانشگاه پکن انجام شده است، روی مردم چین متمرکز شده است، چرا که نه تنها چین اولین مصرف کننده چای در جهان است، بلکه بالاترین نرخ ابتلا به این سرطان را نیز دارا است.
بنابر این پژوهش مردان چینی تمایل زیادی به نوشیدن چای داغ، مصرف سیگار و نوشیدن الکل دارند. ترکیب تنباکو، الکل و محتویات چای و نوشیدن مایعات داغ در نهایت به سلامتی آسیب می رساند.
محققان، وضعیت سلامتی مشارکت کنندگان در پروژه های جمع آوری داده های مرتبط به سلامت موسسه کادوری را بررسی کردند. موسسه ای که بر گسترش بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، سرطان و دیابت در چین تمرکز دارد. برای اطمینان از پایایی پژوهش محققان دو گروه را به مدت 9 سال مورد بررسی قرار دادند. گروه اول افرادی بودند که در مورد آنها تشخیص سرطان داده شده بود و گروه دوم نیز افرادی بودند که مصرف سیگار، الکل و چای را ترک کرده بودند. سن مشارکت کنندگان بین 30 تا 79 سال و تعداد آنها 456155 بود. در طول 9 سالی که این پژوهش ادامه داشت، 1731 نفر از مشارکت کنندگان به سرطان مری مبتلا شدند.
در نتیجه محققان به همبستگی آشکار میان نوشیدن چای داغ، مصرف منظم الکل و کشیدن سیگار و افزایش خطر ابتلا به سرطان مری دست یافتند.
افرادی که هر سه این عادت مضر را داشتند، در مقایسه با دیگران 5 برابر بیشتر احتمال ابتلا به سرطان مری را داشتند. افرادی که تنها چای داغ می نوشیدند و الکل یا سیگار مصرف نمی کردند، احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان مری نداشتند که این امر نشان دهنده این است که هر سه این رفتار عاملی اساسی در ابتلا به سرطان است. بر اساس این پژوهش محققان توصیه می کنند که عادات خود را با دقت انتخاب کنیم و در نهایت اگر ترک سیگار برای شما بسیار سخت است، بهترین راه این است که برای کاهش خطر ابتلا به سرطان مری، چای خود را داغ ننوشید.
منابع
خبر علمی «ترکیب خطرناک سیگار و چای داغ» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به The Telegraph و Medical News Today و مجله تندرستی همشهری، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.