رابطه تحرک و افزایش اعتماد به نفس

پروفسور مارگارت تالبور می گوید: «ورزش و فعالیت های جسمی راهکارهایی قوی برای کمک به افراد جوان هستند تا بیاموزند خودشان باشند.» او می گوید زمانی که این نوع فعالیت ها بطور صحیح ارائه شوند می توانند به مردم آموزش دهند که در مورد محدودیت های احتمالی که خودشان ممکن است برگزیده باشند، سوال بپرسند و خود و ظرفیت های خود را با دید جدیدی ببینند.

زمانی که کتاب مینا سموئلز را با عنوان «مثل یک دختر بدو: چگونه زنان قدرتمند زندگی شادابی دارند»، خواندم سخنان مارگارت تالبور را به خاطر آوردم. این کتاب مجموعه ای جالب از داستان های دختران و زنانی است که زندگی آنها با تعامل با انواع مختلف ورزش تغییر کرده است. سموئلز نوشته: «در طول سال ها اعتماد به نفس من از موفقیت هایی که در ورزش کسب کرده بودم، افزایش یافت. بهترین رکوردهای شخصی، برنده شدن در مسابقات کوچک محلی، گذراندن آسیب دیدگی ها و مسابقاتی که به خوبی پیش نمی رفت. من به ظرفیتی در خودم پی بردم که از وجود آن آگاه نبودم. من تنها از نظر جسمی قوی تر از چیزی که انتظار داشتم نبودم، خودم را به عنوان شخص دیگری تصور می کردم، شخصی با توانایی ها و ظرفیت های بیشتر، افق های وسیع تر و امکان های بزرگتر. متوجه شدم که نه تنها در ورزش بلکه در همه موقعیت ها می توانم خودم را تحت فشار قرار دهم و خطر کنم. در ورزش هم مانند زندگی رقابت تنها با شخص دیگری نبود، رقابت با خود من بود. رقابت کشف توانایی های من برای انجام بهتر کارها بود، برای داشتن بالاترین سطح استانداردهای خودم و ارائه آنها.»

این نظرات به یکی از مهم ترین زمینه های تحقیق در ورزش جوانان تبدیل شده است. نقشی که آنها در بالا بردن اعتماد به نفس خود ایفا می کنند. در این مقاله شما می توانید با نتایج این تحقیقات آشنا شوید.

تئوری های اعتماد به نفس بسیار فراوان است اما اکثر آنها به میزان درجه احساسات مثبتی که یک شخص نسبت به خودش دارد اشاره می کنند. اعتماد به نفس بطورکلی زمانی افزایش می یابد که شخص موفقیتی کسب می کند، از سوی دیگران تحسین می شود یا عشق دریافت می کند و همینطور با شکست، نقد خشن و طرد شدن کاهش می یابد. این موضوع برای افرادی که به آموزش، سلامت و ورزش علاقه دارند، به دلیل ارتباط آن با تطابق احساسات، رفتار سالم (مانند عدم مصرف مواد مخدر)، توانایی تطابق با چالش های زندگی و سلامت عمومی جسم و ذهن و شادابی، اهمیت بسیاری دارد.

افزایش حس کارآیی شخصی

همانطور که از نظرات مارگات تالبور و مینا سموئلز مشخص است اعتقاد گسترده ای وجود دارد که توسعه صلاحیت و تجربه و تخصص در مهارت های ورزشی می تواند منجر به حس کارآیی شخصی و حس خودمختاری شود که در ارتباط با پیشرفت اعتماد به نفس است. جای تعجب نیست که محققان دریافته اند که فعالیت های جسمی نقش بسیار مهمی در تقویت اعتماد به نفس دارد. ارتباط بین این فعالیت ها و معیارهای کلی اعتماد به نفس پیچیده است. اگرچه جای شک اندکی باقی است که درک مثبت اعتماد به نفس عامل مهمی در درک مثبت کلی از شخص بطور خاص در دوران کودکی و ابتدای دوران بزرگسالی است.

تعداد زیادی از مطالعات مدعی این ادعا هستند که ورزش و دیگر فعالیت های جسمی می توانند منجر به پیشرفت اعتماد به نفس شوند. به عنوان مثال محققان کانادایی دریافتند که دانش آموزان دختر و پسر که فعالیت جسمی بیشتری دارند بطور قابل توجه ای اعتماد به نفس بیشتری دارند. این یافته توسط گروه دیگری از محققان کانادایی تایید شده است، این گروه همچنین بر چاقی که در این معادله نقش مهمی ایفا می کند تاکید دارند.

یک تحقیق در سوئیس نشان داده است که افراد بالغی که در باشگاه های ورزشی شرکت می کنند از سلامت بهتری برخوردار هستند که شامل تطابق بهتر با جامعه، نگرانی کمتر و بطورکلی احساس رضایت بهتر از زندگی است. نتایج مشابهی بر دانش آموزان اروپایی گزارش شده است که مشارکت در ورزش مدرسه بطور فراوانی بر اعتماد به نفس اثر دارد. جای شک نیست که بخشی از توانایی ورزش در محیط اجتماعی واقع شده است.

مجموعه ای از مقالات نشان می دهند که اهمیت اساسی و ارتباط اجتماعی بین سلامت کودک و رشد و توسعه در بزرگسالی وجود دارد و ورزش یک محیط محبوب برای تعاملات اجتماعی ارائه می دهد. مشارکت در ورزش های گروهی و تیمی ارتباط مثبتی با مقبولیت اجتماعی و حس تعلق دارد، بخصوص که این مشارکت با مربیگری مثبت، توسعه مهارت های پیشرفته و حمایت همسالان همراه باشد.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «رابطه تحرک و افزایش اعتماد به نفس»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله رضوان باقی در مجله همشهری تندرستی، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا