تاثیر استروژن در بهبود کیفیت و عملکرد حافظه

تحقیقات نشان می دهد،‌ علاوه بر اینکه دردهای دوران قاعدگی، حاملگی، زایمان، ریسک بالای سرطان پستان و یائسه شدن برای زنان دست و پاگیر و زجرآور است بلکه زنان یائسه بیش از مردان مسن در معرض ابتلا به آلزایمر قرار می گیرند. این تحقیق باعث به وجود آمدن بحث جدیدی می شود که آیا زنان بیش از مردان در معرض ابتلا به بیماری مغزی مثل دمانس قرار می گیرند؟

دکتر گایاتری دوی از بخش سلامت و حافظه نیویورک، سایتی به نام زنان و آلزایمر راه اندازی کرده است. وی اعلام می کند که در مغز مکان هایی برای تخلیه استروژن وجود دارد که وقتی دارای خواص رادیواکتیو می شوند، حافظه را تحریک می نمایند. علاوه بر آن، وی بیان می کند که استروژن وجود برخی فرستنده های عصبی را در مغز افزایش می دهد. به علت کاهش استروژن در زنانی که یائسه شده اند، ریسک بالای آنها به آلزایمر تا حد زیادی افزایش می یابد.

در این مقاله شما می توانید با تاثیر استروژن در بهبود کیفیت و عملکرد حافظه تان آشنا شوید.

نتایج آزمایشات بالینی

این واقعیت ما را ملزم می سازد تا کمبود استروژن را به نحوی تامین کنیم. به نظر می رسد که زنان یائسه می توانند با مصرف قرص های استروژنی مانع ایجاد مشکل و نقصان در حافظه شان شوند. با این وجود، این کار ساده نیست. پژوهش های اخیر در این مورد نشان می دهد که جایگزینی استروژن در زنان یائسه واقعاً‌ آنها را دچار مشکل می سازد. در یکی از معتبرترین تحقیقات آمده است که زنانی که استروژن ترکیبی دریافت می‌ کنند در معرض ابتلا به بیماری های مغزی قرار می‌ گیرند. به گزارش این تحقیق،‌ زنانی که از درمان هورمونی استفاده می کنند، علاوه بر اینکه مشکل شان حل نمی شود، بلکه سلامتی شان هم به خطر می افتد.

از طرف دیگر، تحقیقاتی که در دانشگاه کالیفرنیا صورت پذیرفت، نشان داد که درمان استروژنی، سلامت عصبی فرد را افزایش می دهد و مانع بیماری آلزایمر می شود و یا حداقل آن را تسکین می دهد.

اما کدام تحقیق را باید بپذیریم؟‌ چگونه باید صحت یکی از دو تحقیق متضاد را اعلام کنیم. درست به همین علت بود که محققان دانشگاه کالیفرنیا دوباره دست به کار شدند. آنها با در نظر گرفتن اینکه نتایج هر دو تحقیق درست است، مطالعات خود را ادامه دادند و این بار به این نتیجه رسیدند که اگر درمان جانشینی استروژن قبل از مرحله یائسگی یعنی زمانی که نورون ها در سلامت کامل هستند صورت پذیرد،‌ ریسک ابتلا به آلزایمر در حد قابل قبولی کاهش می یابد. همچنین تاثیر این استروژن به نحوه ترکیب هورمون پروژسترون هم بستگی دارد.

استروژن یکی از هورمون هایی است که روی آن تحقیقات جدی صورت گرفته است و در بهبود عملکرد حافظه موثر است. مطالعات هدفمند در این مورد،‌ نتایج ضد و نقیضی به دنبال دارد. اما آنچه اهمیت دارد این است که اگر استروژن قبل از زمان مشخص به صورت مکمل مصرف شود نتیجه بهتری به دنبال خواهد داشت. ثابت شده است که این امر،‌ آغاز آلزایمر را به تعویق می اندازد، اما در نحوه عملکرد حافظه تاثیری ندارد. وقتی با پروژسترون ترکیب می شود، عوارض جانبی جدی از جمله افزایش ریسک ابتلا به سرطان پستان را به دنبال دارد.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «تاثیر استروژن در بهبود کیفیت و عملکرد حافظه»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب دکتر حافظه، تالیف داگلاس جی. میسون و اسپنسر خاویر اسمیت ترجمه فرزانه اختیار وکالتی از نشر یاران، منتشر شده در 1391 با شابک 3-58-8862-978 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا