شکستن چرخه تفکر منفی

شکست و ناامیدی موضوعی است که همه ی ما برای یکبار هم که شده، آن را تجربه کرده ایم. شاید تا به حال چندین بار شروع به رویاپردازی کرده و تصمیم به پایان دادن به این اوضاع و شرایط گرفته باشید و مطمئناً می دانید که کار آسانی نیست و تغییر شرایط زمان می برد. اما مهم ترین موضوعی که جلوی خوشبختی مان می گیرد تنبلی است. آیا شما هم تنبلی را ارتکاب به شکست بزرگتری می دانید؟

تحقیقات نشان می دهند که حالات و رفتار ما بطور مستقیم با حافظه مان در ارتباط است. به این معنی که وقتی خوشحال هستیم به افکار شاد و مثبت فکر می کنیم و زمانی که غمگین هستیم افکارمان نیز منفی می باشد. بنابراین اگر مراقب نباشیم افکار منفی شیب لغزنده ای دارند.

احساسات و هیجانات ما مانند واحد حافظه کار می کنند. بنابراین باعث می شوند که ما خاطرات خاصی را با احساسات مشابه به یاد بیاوریم. هر بار که در زندگی با مشکل مواجه می شویم به روحیه و خلق و خوی ما ضربه وارد می شود. از دست دادن شغل، مشکلات زناشویی و… می توانند ما را در شرایط وحشتناکی قرار دهند و اگر این احساسات منفی را نگه داریم، ذهن مان بطور غیر منتظره ای تجارب گذشته را احضار می کند و این چرخه ادامه می یابد.

زمانی که در روحیه ی نامناسب و بدی قرار داریم، ذهن ما حوادث و رویدادهای آینده را منفی در نظر می گیرد. از لحاظ تئوری وقتی که شما به روحیه ی بد لغزش می کنید، شما می توانید چیزهای به ظاهر خوب را با یادآوری خاطرات بد، منفی ببینید. به نظر می رسد فرار از این شرایط سخت است؟

ممکن است به نظر برسد مواجه شدن با سختی و کنار گذاشتن آن غیر ممکن است اما شما می توانید همین الان با کمک سه مرحله ساده، شکستن چرخه تفکر منفی را شروع کنید.

1) ایجاد تغییرات کوچک
ایجاد تغییر با رویکرد کلامی (لفظی) زمان زیادی طول می کشد. برای مثال گفتن: «من قصد دارم وزنم را کاهش دهم.» بسیار کمتر از اقدام و حرکت در جهت آن موثر است. با تغییرات رفتاری کوچک اما قابل دسترس، نگرش کلی خود را در طول زمان تغییر دهید. به عنوان مثال صبح ها به جای نان شیرینی و پنیر خامه ای، میوه را جایگزین کنید. ناهار را کامل بخورید و در کنار آن یک پیاده روی را نیز اضافه کنید.
تجربه موفقیت به شما برای ادامه مسیر انگیزه می دهد.

2) ملاقات با افراد جدید
انسان موجودی اجتماعی است. ما مشتاق به ایجاد ارتباط و احساس پذیرفته شدن هستیم. ملاقات با افراد جدید، تشکیل گروه و روابط تازه، نه تنها می تواند ما را با فرهنگ و شیوه های زندگی جدید آشنا کند، بلکه می توانیم احساس تعلق داشتن، داشته باشیم. ارتباطات و اتصالات بشر کمک می کند تا از احساسات منفی دور شویم. داشتن فرد یا افرادی که بتوانیم با آنها صحبت کنیم و احساسات منفی را آزاد نماییم از انباشته شدن افکار منفی جلوگیری می کند.

3) خارج شدن از منطقه امن و آسایش
کنار گذاشتن منطقه امن می تواند احساس خوبی نباشد. اما این کار به تغییر دیدگاه و وارد شدن به زندگی و جهانی تازه کمک می کند. انجام کارهای قدیمی همان نتایج گذشته را در بر خواهد داشت و این چرخه همیشه تکرار می شود.
شکستن و آزاد شدن از کارهای یکنواخت روزانه به شما در کسب تجربه های جدید، افراد جدید و بطورکلی مجموعه ای کاملاً جدید از خاطرات شاد و گاهی هم تلخ کمک خواهد کرد.

داشتن نگرش و چشم انداز مثبت در زندگی یک انتخاب است. شما می توانید افکار روشن، درخشان و امیدوار کننده را انتخاب کنید و از چارچوب منفی نگرانی و موانع که تنها ساخته ی ذهن تان می باشند، دوری کنید. انتخاب مثبت فکر کردن نه تنها به شما کمک می کند کنترل زندگی خود را داشته و از آن لذت ببرید بلکه منافع بی شماری در سلامت روانی و جسمانی تان نیز دارد. برخی از مزایای مهم تفکر مثبت، افزایش طول عمر، کاهش افسردگی و پریشانی، مقابله با استرس و توانایی بیشتر در ایجاد و شکل گیری روابط می باشد.

خودتان را بشناسید. کشف کنید از چه چیزهایی لذت می برید و برایتان خوب هستند و چه مواردی برایتان معضل و پر دردسر می باشند. ما همیشه نمی توانیم جلوی دشواری ها و اتفاقات ناخوشایند را بگیریم اما آزادی انتخاب شان را داریم. به یاد داشته باشید هر روز هزاران فکر به ذهن تان می رسد، هیچکس کنترلی بر احساسات شما ندارد، مگر آنکه شما با فکر کردن به آنها اجازه بدهید. انتخاب همیشه با شماست: افکار مثبت یا منفی؟

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «شکستن چرخه تفکر منفی»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقالات وب سایت HowStuffWorks به عنوان منابع اصلی مورد استفاده قرار گرفته اند.

[/toggle]

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

  1. واقعا عالی بود. اینکه بخوای در جهتی حرکت کنی که تغییر کنی زمانبر هست ولی با پشتکار و اراده میشه به اون رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا