منظور از اسید لاکتیک چیست؟

اسید لاکتیک مایعی بیرنگ یا زرد است که معمولاً در شیر ترشیده و سایر محصولات لبنی ترش شده یا بریده، دیده میشود. این اسید در سرکه نیز وجود دارد و حاصل تخمیر قند است. در روش تجاری، اسید لاکتیک را از تخمیر بدست میآورند و در دباغی و صنایع پارچهبافی و همچنین برای طعمدهی به غذاهای آماده، مورد استفاده قرار میدهند.
اسید لاکتیک معمولاً در خون انسان و سایر جانوران وجود دارد. بطور معمول، وقتی ماهیچههای ما به انرژی نیاز دارند، این انرژی بر اثر شکسته شدن کربوهیدراتها بوسیله اکسیژن، تولید میشود. اما وقتی به تمرینها و ورزشهای سخت میپردازیم، خون نمیتواند اکسیژن لازم برای این عمل را به بافتهای ماهیچهای برساند و در نتیجه، کربوهیدارتها به شکل بیهوازی (بدون اکسیژن) شکسته میشوند و اسید لاکتیک را به وجود میآورند. این اسید میتواند درد خاصی را در ماهیچهها ایجاد کند که درد ناگهانی نامیده میشود.

منابع
- کتاب Kingfisher Science Encyclopedia. تالیف Catherine Headlam. ترجمه محمود سالک. نشر Kingfisher Books. سال 1991.