تخمیر چیست؟

تخمیر یک فرآیند بیوشیمی یا زیست شیمی است که طی آن، موجودات ذره بینی از قبیل باکتری، کپک، قارچ و مخمر شکسته می شوند و یک ترکیب آلی (شامل کربن، هیدروژن و اکسیژن) را به وجود می آورند. قند موجود در بعضی مایعات در اثر تخمیر به الکل و حباب های دی اکسید کربن تبدیل می شود.

در قرن بیستم، تخمیر برای تولید آنتی بیوتیک ها و تعدادی از داروهای مهم دیگر، بکار گرفته شد. برای مثال، کپک ها بر مخلوطی از نمک های غیر آلی و ملاس تاثیر می گذارند و پنی سیلین را می سازند که دارویی حیاتی و ضروری است. فناوری زیستی جدید متکی به نوعی تخمیر است که بسیاری از مواد لازم برای مهندسی ژنتیک را تولید می کند. تخمیر، در تولید انواع نان، پنیر و ماست نیز نقش دارد.

اما تمام تخمیرها مفید نیستند. اگر شیر تخمیر شود، باکتری ها آن را ترش و غیر قابل استفاده می کنند. اگرچه قرن ها است که برای پخت نان از تخمیر استفاده می شود، اما نقش موجودات ذره بینی در این فرآیند، اولین بار در قرن نوزدهم بوسیله یک دانشمند فرانسوی به نام لویی پاستور کشف شد.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «تخمیر چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب Kingfisher Science Encyclopedia، تالیف Catherine Headlam ترجمه محمود سالک از نشر Kingfisher Books، منتشر شده در ۱۹۹۱ با شابک ۹۷۸۰۸۶۲۷۲۸۵۳۳ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا