با بیماری صرع آشنا شوید
صرع حملاتی است که علت آن قطع شدن توانایی نورونها برای انتقال عادی پیامهای الکتریکی است. حدود یک نفر در هر 100 نفر، به صرع مبتلا هستند. صرع یکی از بیماریهایی است که بسیار زود در جهان تشخیص داده شده است. فیلسوف یونانی بقراط اولین شخصی است که این ایده را که صرع ریشه در مغز دارد، اذعان کرد.
صرع زمانی اتفاق میافتد که نورونها پیامهای الکتریکی زیادی از خود ساطع میکنند و باعث میشوند مغز پیامها را قاطی کند. چیزی که به صورت موقت کارکرد آنها را مختل میکند. بیش از 40 نوع متفاوت دارد و بسته به اینکه کدام قسمت مغز است و چقدر آن را تحت تاثیر قرار میدهد در هر بیماری متفاوت نشان داده میشود.
بعضی از بیماران زمانی که به حمله مبتلا میشوند کاملاً هوشیار میباشند و پرش عضلات دارند. دیگر بیمارها ممکن است هوشیاری خود را از دست بدهند و روی زمین بیفتند و به صورت غیرقابل کنترل تشنج کنند. حملات ممکن است تنها چند ثانیه یا دقیقه طول بکشد و بعضی بیمارها خاطرهای از آن ندارند.
صرع هنوز علاجی ندارد اما درمانهای بسیاری وجود دارد که به بیماران کمک میکند تا حملات کمتری داشته باشند. اصولاً با داروهای ضد تشنج (AED) کنترل میشود. فنوباربیتال اولین AED بود که برای معالجه صرع در سال 1912 استفاده شد. اما امروزه AEDهای بسیاری موجود است. معالجات دیگر شامل عمل جراحی برای برداشتن بخشی از مغز که باعث تشنج میشود و درمان تحریک عصب واگ (VNS) است. VNS در واقع کاشت یک دستگاه کوچک در قفسه سینه بیمار است که با پیامهای الکتریکی به مغز از طریق عصب واگ تشنج را سرکوب میکند.
سلامتی شما آرزوی ما است.