کدام دارو را چه ساعتی بخوریم؟

در جعبه داروهای هر کدام از ما، قرص های رنگارنگی وجود دارد که از نظر محققان اگر آنها را در ساعت مناسب نخوریم، نتیجه ای را که از مصرف شان انتظار داریم، نمی گیریم.

اگر پزشک تان مصرف داروی خاصی را برای شما توصیه کرده و یادتان رفته که در چه ساعتی باید آن را میل می کردید، شما می توانید روی کمک ما حساب کنید؛ برای تان توضیح می دهیم که هر یک از داروها را در چه ساعتی و چرا باید مصرف کنید.

ساعت 6 صبح؛ داروی قلب تان را بخورید.
داروهایی که برای درمان بیماری های قلبی و یا کنترل وضعیت تان تجویز شده اند را صبح ها بعد از بیداری میل کنید. محققان می گویند احتمال بروز حمله قلبی و سکته در صبح، سه برابر بیشتر از هر زمان دیگری در روز است و اگر در این زمان داروی تان را مصرف کنید، کمتر با خطر سکته قلبی روبرو می شوید.

ساعت 7 صبح؛ قرص فشار بخورید.
مصرف داروهای کاهش فشار خون را برای اول صبح بگذارید؛ چرا که مبتلایان به فشار خون بالا، در ابتدای روز بیشتر با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند و به همین دلیل اگر صبح تان را با مصرف این داروها شروع کنید، تاثیر بهتری از خوردن شان می گیرید. البته محققان در این زمینه هنوز به نظر واحدی نرسیده اند و گروهی دیگر از آنها می گویند مصرف قرص های فشار خون در شب، بهتر بیماری را کنترل می کند. از نظر آنها افرادی که شب ها داروی کاهش فشار خون شان را مصرف می کنند کمتر با خطر ابتلا به حملات قلبی و سکته روبرو می شوند. پس با توجه به این اختلاف نظر، قبل از انتخاب ساعت مناسب برای مصرف داروی تان حتماً با پزشک مشورت کنید.

ساعت 7 صبح؛ داروی تیروئید مصرف کنید.
داروهایی مثل لووتیروکسین که برای بر طرف کردن اختلالات در ترشح غده تیروئید تجویز می شوند، در صورتی که ابتدای روز و قبل از مصرف صبحانه میل شوند تاثیر بهتری روی بدن می گذارند. بیشتر از آنکه به شما بگوییم چه ساعتی باید داروهایی را که برای کنترل ترشحات غده تیروئیدتان تجویز شده مصرف کنید، می گوییم که پیش از صبحانه خوردن باید سراغ آنها بروید. به همین دلیل در هر ساعتی از صبح که بیدار می شوید، قبل از هر کاری سراغ این داروها بروید.

ساعت 12 ظهر؛ ایبوپروفن بخورید.
مبتلایان آرتروز و دیگر بیماری های مفصلی، اغلب هنگام شب درد بیشتری دارند و صبح ها احساس می کنند حال شان بهتر است. بنابراین بهتر است در میانه روز داروهایشان را مصرف کنند تا دردی که قرار است شب کلافه شان کند، سراغ آنها نرود. به همین دلیل توصیه می شود که این افراد داروهای غیر استروئیدی و ضد التهابی را ظهر یا بعد از ظهرها استفاده کنند. اگر شما تحت درمان با داروی خاصی نیستید و می خواهید درد دست و گردن تان را که ناشی از التهاب است امروز با خوردن قرصی مثل ایبوپروفن آرام کنید، ظهر و بعد از ظهر را برای مصرف آن انتخاب نمایید.

ساعت 3 و 4 عصر؛ سراغ داروی آسم بروید.
آسمی ها با آمدن شب احساس می کنند علائم بیماری شان تشدید شده است. تغییراتی که در ریه ها و بدن این افراد در طول روز اتفاق می افتد، باعث می شود که با آمدن شب حال نامساعدی داشته باشند. به همین دلیل توصیه می شود که پیش از آمدن شب داروی شان را بخورند. بررسی ها نشان می دهد افرادی که داروهای آسم شان را در ساعت 3 عصر مصرف می کنند، به مراتب تاثیر بهتری از آنهایی که 8 شب دارو می خورند، می گیرند.

ساعت 4 عصر؛ قرص سرماخوردگی بخورید.
محققان می گویند مصرف قرص سرماخوردگی تان را برای ساعت 4 عصر بگذارید. چرا که علائم سرماخوردگی در این ساعت شدت می گیرند و تا حال تان بدتر نشده، باید فکری برای آرام کردن شان بکنید.

ساعت 6 و 7 عصر و سوزش سر دل
درست در ابتدای شب افرادی که با مشکلات معده و ریفلاکس دست و پنجه نرم می کنند، بد حال تر می شوند. محققان می گویند اگر در این ساعت داروهایی را که پزشک تان تجویز کرده مصرف کنید، جایی برای نگرانی وجود ندارد. از نظر آنها اگر مصرف داروهایی را که برای کنترل سوزش سر دل تجویز می شوند برای قبل از صرف غذا و قبل از خوردن شام بگذارید، حال تان بهتر می شود. چرا که بر اساس بررسی های آنها، افرادی که سر شب داروی ریفلاکس شان را می خورند، 71 درصد احتمال دارد علائم آزاردهنده شان کاهش پیدا کند؛ در حالی که این احتمال برای افرادی که صبح داروهایشان را می خورند تنها 41 درصد است. البته شاید پزشک تان تجویز کند که حتماً این داروها را در ابتدای روز و قبل از صبحانه خوردن میل کنید.

ساعت 8 شب؛ داروی آرتریت مصرف کنید.
افرادی که از آرتریت روماتوئید رنج می برند، باید ابتدای شب داروهایشان را مصرف کنند. محققان می گویند بیمارانی که با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند، صبح ها بیشترین درد را احساس می کنند. به همین دلیل اگر بعد از شام داروی شان را بخورند، روز بعد را با درد کمتری آغاز می کنند.

ساعت 7 تا 9 شب؛ داروهای کلسترول تان را بخورید.
درست است که تغذیه می تواند تا اندازه زیادی شما را از کلسترول بالا نجات دهد، اما گاهی برای خلاص شدن از این مشکل، چاره ای جز مصرف داروهایی که پزشک تان تجویز کرده نخواهید داشت. اگر از کلسترول بالا رنج می برید، ساعات 7 تا 9 شب را برای مصرف داروی تان انتخاب کنید. به گفته محققان، بیمارانی که در این ساعات داروهای پایین آوردن کلسترول را میل می کنند، نتیجه بهتری از مصرف آنها می گیرند.

ویتامین ها را در چه ساعتی بخوریم؟
برای اینکه از خوردن ویتامین هایی که قرار است کمبودهای بدن شما را جبران کنند نتیجه بهتری بگیرید، باید آنها را در زمان و شرایط مناسب بخورید. برای اینکه مصرف ویتامین های محلول در چربی تاثیر بهتری روی بدن تان بگذارند، باید آنها را همراه غذاهایی که چربی دارند میل کنید. این ویتامین ها شامل E – D – A و K هستند. اما ویتامین های گروه B مثل B1 تا B12 محلول در آب هستند؛ بنابراین باید همراه با مصرف میوه و سبزیجات سراغ مکمل هایشان بروید. یادتان باشد که چربی موجود در غذا به ویتامین های حلال در چربی مثل E – D – A و K برای جذب بهتر کمک می کند. البته در صورتی که هدف تان از مصرف مولتی ویتامین کسب انرژی بیشتر است می توانید در ابتدای صبح سراغ مکمل های مولتی ویتامین بروید تا انرژی بیشتری بگیرید.

یادتان باشد که قرص آهن را نباید همراه شیر و قرص های کلسیم میل کنید و تا جایی که می توانید نباید داروهایتان را با آبمیوه بخورید. بررسی ها ثابت کرده است که همراه قرص هایی که برای درمان بیماری هایتان تجویز شده و یا مکمل های ویتامینی که مصرف می کنید، باید آب بنوشید. سلامتی شما آرزوی ما است.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «کدام دارو را چه ساعتی بخوریم؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا