دستگاه فتوکپی چگونه کار می کند؟
دستگاه فتوکپی بدون استفاده از جوهر مایع از اسناد، نامه ها یا صفحات کتاب، کپی می گیرد. این دستگاه با استفاده از الکتریسیته ساکن و بر پایه خواص ویژه عنصری به نام سلنیم کار می کند. وقتی نور به سطح سلنیم می تابد، مقاومت الکتریکی آن ناگهان کاهش می یابد.
برای کپی گرفتن از یک صفحه، آن را روی صفحه شیشه ای دستگاه قرار می دهند. پس از فشار دادن دکمه دستگاه، نور درخشانی روی صفحه تابیده می شود. تصویر صفحه از میان یک عدسی روی غلتکی استوانه ای شکل که با لایه ای از سلنیم پوشانده شده است، منعکس می شود. غلتک توسط الکتریسیته ساکن شارژ می شود.
مقاومت الکتریکی غلتک در نقاطی که نور از روی قسمت های سفید کاغذ منعکس شده است افت می کند و بار الکتریکی سلنیم به زمین منتقل می شود. نور از قسمت های سیاه موجود در صفحه کاغذ به غلتک نمی رسد؛ بنابراین غلتک در این نواحی بار الکتریکی را حفظ می کند. در این مرحله غلتک توسط پودر جوهر به قسمت هایی که هنوز بار الکتریکی دارند می چسبد، در نتیجه تصویر صفحه کاغذ توسط پودر جوهر روی غلتک سلنیمی نقش می بندد.
پس از آن یک صفحه کاغذ سفید روی غلتک فشار داده می شود. کاغذ در اثر القا نسبت به غلتک بار الکتریکی مخالف پیدا می کند. این بار الکتریکی، پودر جوهر موجود در غلتک را جذب می کند. جوهر از روی غلتک سلنیمی روی کاغذ می نشیند؛ بنابراین تصویر به صفحه منتقل می شود. کاغذ قبل از خروج از دستگاه حرارت داده می شود. این کار باعث می شود پودر جوهر آب شود و بطور دائمی به صفحه کاغذ بچسبد. پس از آن صفحه کاغذ از دستگاه خارج می شود.
در نوع دیگری از دستگاه های فتوکپی، تصویر صفحه بطور مستقیم روی کاغذی که سطحش باردار شده است منعکس می شود. سپس کاغذ از میان پودر جوهر عبور می کند و ذرات آن به مناطقی از کاغذ که دارای بار الکتریکی هستند می چسبد، در نتیجه کپی صفحه اصلی به وجود می آید.
منابع
مقاله علمی و آموزشی «دستگاه فتوکپی چگونه کار می کند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر ۱۳۹۳ با شابک ۹۷۸-۹۶۴-۳۰۷-۲۲۱-۶ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.