آزمون کوکولوژی شعبده بازی

آزمون شعبده بازی یک بازی کوکولوژی است که توسط پروفسور ایسامو ساتیو طراحی شده است. این بازی طبق اصول روانشناسی کمک می کند، هر فردی بتواند به راحتی دنیای ذهن را مطالعه کند. در بازی کوکولوژی شما بر مبنای موقعیتی که در آن قرار گرفته اید باید به سوالات خاصی که نمادین هستند، پاسخ دهید. پاسخ های شما نشان دهنده حالت ذهنی شما نسبت به مسئله ای است که با آن درگیر هستید.

پس قلم و کاغذ بر دارید و لطفاً قبل از مطالعه متن آزمون و پاسخ دادن به آن توجه داشته باشید:

  1. در آرامش سوالات را بخوانید و اولین پاسخی را که به ذهن تان می رسد، بگویید و برای پاسخ دادن مدت زیادی صبر نکنید. بدانید که هیچ پاسخ درست یا اشتباهی در این گونه آزمون ها وجود ندارد.
  2. با خودتان صادق باشید. این آزمون بیشتر شبیه به یک بازی است. پس با پاسخ های صادقانه، اجازه بدهید واقعیت های درون تان آشکار شوند.
  3. سعی نکنید پاسخ درست را حدس بزنید، این کاری است که بسیاری از افراد انجام می دهند تا در پایان آزمون به دیگران بگویند: «دیدید؟ من درست می گفتم!»

متن آزمون

خرگوش هایی که از کلاه بیرون می آیند، کارت های رقصان در هوا، مردی که در انبوهی از مه ناپدید می شود و کارهایی از این دست ما را به حیرت وا می دارد. شعبده بازی ترفندی ساده است که از آن برای سرگرمی استفاده می شود. وقتی مشغول تماشای شعبده بازی هستیم می دانیم که همه ترفند است ولی هر قدر فکر می کنیم و با دقت بیشتری خیره می شویم باز هم نمی توانیم رمز کار را بیابیم.

هرچه هست این تردستی ها ما را به صندلی مان می چسباند و محو تماشای شان می شویم. شاید مهم ترین کار شعبده باز تسلط به تکنیک ها یا تدارک اسباب کار نباشد، بلکه اساسی ترین بخش توانایی او، جلب اعتماد تماشاچی است. آیا جالب نیست ما هم این توانایی را داشته باشیم؟ امشب شانس به شما رو کرده، تماشاگران منتظرتان هستند. چیزی نمانده پرده نمایش بالا برود.

  1. شما یک شعبده باز هستید و به تازگی تور بزرگی را آغاز کرده اید. امشب، افتتاحیه است. روی صحنه ایستاده اید و منتظر هستید برنامه شما اعلام شود. قبل از اینکه برنامه تان آغاز شود، چه حس و حالی دارید؟
  2. در بخشی از برنامه لازم است کسی شما را در اجرای تردستی کمک کند. چه کسی را انتخاب می کنید؟ (اسم فردی را که می شناسید، بگویید.)
  3. برخلاف تجربه و مهارتی که دارید، افتضاح به بار می آورید. به فردی که برای کمک کردن انتخاب کردید، چه می گویید؟
  4. پس از پایان برنامه تان به رختکن برگشته اید. چه حس و حالی دارید؟

نتیجه گیری

حالا پاسخ خود را با بررسی های زیر مقایسه کنید:

شعبده بازی نوعی حقه بازی است، زیرا باید در مقابل دیدگان تماشاچی، غیر واقعی ها را واقعی جلوه داد. این ترفندها شامل حقه بازی و فریب دادن است. تصور شما از خود در هنگام تردستی، تصورتان از خود، هنگام دروغ گفتن و فریب دادن دیگران و به ویژه نزدیکان تان است.

1) احساس شما قبل از اجرای برنامه، حس واقعی شما در زمان نقشه کشیدن یا تصور کردن برای دسیسه چینی است. اغلب افراد چیزی شبیه به این می گویند: «امیدوارم خرابکاری نکنم.» یا «دارم از دلشوره می میرم.» اما در مقابل افرادی هم هستند که چیزی به اسم اضطراب نمی شناسند: «این شب رو براشون یه شب به یاد موندنی می کنم.»

2) فردی که به عنوان دستیار و کمک انتخاب کردید، کسی است که او را ساده، بی تجربه و ساده لوح می پندارید. در واقع دروغ گفتن به او و فریب دادنش آسان است. اگر اتفاقاً نام کسی را که بسیار دوستش دارید بردید، بهتر است به او اطمینان دهید که در دنیای واقعی مرتکب چنین کاری نخواهید شد.

3) حرف هایی که بعد از خرابکاریتان می گویید، نوعی عذر و بهانه است که موقع گرفتار شدن و تقلب کردن بر زبان جاری می کنید. آیا قبل از اینکه بند را آب دهید دستپاچه شُدید: «ببخشید، شرمنده». یا اینکه سعی کردید با شوخی و مسخره بازی شَرّ قضیه را از سرتان باز کنید؟ «هیچی نشد، اشکالی ندارد، خب این نشون میده هیچکس بی عیب و نقص نیست.» شاید هم سعی کردید نشان دهید این هم جزئی از برنامه بوده است. البته اگر از عهده انجام دادنش بربیایید، ترفند فوق العاده ای زده اید!

4) حس شما پس از پایان شعبده بازی احساسی است که بعد از انجام یک فریبکاری دارید.

  • «چه افتضاحی! واقعاً خراب کردم.» اشکالی ندارد، این تجربه باعث می شود دفعه های بعد موفق باشید.
  • «واقعاً که! من دیگه به این شغل ادامه نمی دهم.» البته برای یک فرد سختکوش و با صداقت، شغل های خوب زیادی وجود دارد. احتمالاً شما برای این جادو جنبل بازی ساخته نشده اید.
  • «بار بعد حتماً موفق می شوم.» بعضی از افراد هیچ وقت درس نمی گیرند. شاید دفعه بعد بخواهید وارد سیاست، حقوق یا خرید و فروش خودروهای دست دوم بشوید.
  • «راستش رو بخواهید تجربه خیلی جالبی بود.» خب وقتی مزه چیزی زیر زبان آدم برود، ترک کردنش مصیبت است.

منابع

آزمون روانشناسی «کوکولوژی شعبده بازی»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب کوکولوژی، نوشته ی تاداهیکو ناگائو و ایسامو سایتو و ترجمه چکاد سرامی و شاهین دهقان از انتشارات ترفند، منتشر شده در 1388 با شابک 2-84-7332-964-978 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا