علت چاق شدن دوران میانسالی چیست؟

برای یافتن علت چاق شدن دوران میانسالی باید به دوران آغاز زندگی انسان بازگردیم. نوزادان و کودکان زیر دو سال مستعد سرماخوردگی هستند، چون هنوز توانایی حرکتی کافی برای دور کردن خودشان از محیط های خیس و همچنین خشک و گرم را ندارند. برای حل این مشکل، فرگشت به آنها بافت چربی قهوه ای (BAT) بخشیده است که اگرچه عمدتاً چربی قهوه ای خوانده می شود اما در واقعیت بیشتر شبیه ماهیچه است.

چربی قهوه ای انرژی شیمیایی قندها را مثل بخاری زغالی مستقیماً به گرما تبدیل می کند. حدود 5 درصد وزن کودک تازه متولد شده را BAT تشکیل می دهد، اما همزمان که بزرگتر می شوید، دیگر به این پس سوزی متابولیک نیازی ندارید. به همین دلیل و پس از دوران نوجوانی، بافت BAT کم کم به بافت چربی معمولی (سفید) تبدیل می شود.

در سنین 20 و 30 سالگی، افراد عموماً سبک زندگی فعال تری دارند؛ در نتیجه این چربی اضافه را می سوزانند. اما با رسیدن به سنین 40 سالگی، این سبک زندگی رفته رفته متوقف می شود. همچنین ما دیگر توانایی یا انگیزه کافی برای ورزش کردن را نداریم. هر چقدر بافت ماهیچه ای کمتری داشته باشیم، انرژی کمتری برای پشتیبانی از آن نیاز داریم؛ اما به نظر می رسد فراموش می کنیم این مسئله را به معده مان هم گوشزد کنیم. مجموع این عوامل باعث می شود از نقطه ای به بعد، کالری ورودی ما بیشتر از کالری خروجی شود؛ این همان لحظه ای است که چاق شدن میانسالی شروع می شود و عمدتاً هم خودش را به شکل چربی سفید دور شکم و اطراف ران ها نشان می دهد.

رژیم غذایی ناسالم مانند غذاهای فست فود و همچنین خواب نامنظم هم می تواند به این افزایش وزن کمک کند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «علت چاق شدن دوران میانسالی چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا