طرز پخت خورشت ماست
مواد لازم جهت پخت خورشت ماست:
- گوشت گردن گوسفند: 200 گرم
- شکر: یک دوم پیمانه
- پیاز: یک عدد
- ماست پُرچرب: 3 لیوان
- زرده تخم مرغ: یک عدد
- زعفران دَم کرده: یک قاشق سوپخوری
- گلاب: یک قاشق سوپخوری
- خلال بادام: یک قاشق سوپخوری
- مغز گردو: یک قاشق سوپخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به میزان لازم
طرز پخت
برای تهیه خورشت ماست در شروع کار گوشت گردن را به همراه پیاز، نمک، فلفل و آب داخل قابلمه قرار داده و اجازه دهید تا خوب بپزد. وقتی گوشت کاملاً پخت و نرم شد، استخوان های آن را جدا کرده و در یک ظرف با گوشتکوب کاملاً بکوبید. می توانید برای اینکار از یک ظرف مسی استفاده کنید.
گوشت را تا آنجا بکوبید که کاملاً بافت کشدار پیدا کند. حالا زرده تخم مرغ را با شکر و ماست خوب مخلوط کرده و در داخل تابه ای حرارت دهید تا ماست بجوشد. وقتی ماست جوشید، گوشت را به آن اضافه کنید. بعد از یک دقیقه نمک، مغز گردو، خلال بادام، زعفران و گلاب را به خورشت اضافه کنید.
اجازه دهید چند دقیقه مواد روی حرارت بپزد تا به اصطلاح خورشت جا بیفتد. بعد از پخت، خورشت را تا 24 ساعت در یخچال بگذارید. خورشت ماست را سرد سرو کنید.
خورشت ماست غذای اصیل اصفهان است و طعم شیرین دارد.
منابع
مقاله آموزشی «طرز پخت خورشت ماست»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.