طرز پخت آلبالو پلو

مواد لازم جهت پخت آلبالو پلو برای 5 نفر:

  • برنج: 5 پیمانه
  • آلبالوی بدون هسته: 400 گرم
  • گوشت چرخ کرده یا مرغ: 500 گرم
  • پیاز: 2 عدد
  • خلال پسته: 100 گرم (در صورت تمایل)
  • خلال بادام: 100 گرم (در صورت تمایل)
  • آب زعفران: 2 قاشق چایخوری
  • گلاب: نصف استکان
  • شکر: 4 قاشق غذاخوری
  • روغن یا کره: 4 قاشق غذاخوری

طرز پخت
شکر و آلبالو را با هم مخلوط می کنیم و به مدت نیم ساعت روی حرارت می گذاریم تا آب آلبالو کاملاً کشیده شود. از مربای آلبالو هم می توان استفاده کرد. در این صورت، ابتدا مربا را از صافی می گذرانیم.

سپس گوشت چرخ کرده را با یک پیاز رنده شده و کمی نمک، ورز می دهیم و کوفته ریزه درست کرده و در روغن یا کره سرخ می کنیم. در صورت استفاده از مرغ، مرغ را با یک پیاز و کمی نمک و آب روی حرارت می گذاریم تا بپزد و آب آن کاملاً کشیده شود.

از این مرحله به بعد، آلبالو پلو را به دو صورت می توان آماده کرد:

  1. هنگام آبکش کردن برنج، گلاب و آب زعفران را به برنج اضافه می کنیم. وقتی برنج دَم کشید، یک لایه از برنج را در دیس می کشیم، کمی آلبالو و کمی از کوفته ریزه یا تکه های مرغ را روی لایه اول برنج می ریزیم و تا آخر این کار را ادامه می دهیم.
  2. در روش دوم برنج را آبکش می کنیم. در قابلمه کمی آب و روغن می ریزیم و یک نان می گذاریم. یک لایه از برنج آبکش شده، چند قاشق آلبالو و بعد کوفته ریزه را در قابلمه می ریزیم و همین طور تا آخر مواد ادامه می دهیم. در آخر هم در صورت تمایل خلال پسته و بادام را روی مواد می ریزیم و چند تا سوراخ با ته قاشق می زنیم تا برنج سریع تر دَم بکشد.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله آموزشی «طرز پخت آلبالو پلو»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب با هم به آشپزخانه برویم، نوشته ی فاطمه فهیمی از انتشارات نظری، منتشر شده در اردیبهشت 1392 با شابک 4-104-289-600-978 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا