با فلورانس نایتینگل آشنا شویم

خدمات صادقانه فلورانس نایتینگل (Florence Nightingale) به سربازان زخمی انگلیسی در طول جنگ کریمه در سال 1854 میلادی او را به شهرتی جهانی رساند. در واقع، شیوه کار او الهام بخش ایجاد حرفه ای جدید به نام پرستاری شد. اما چرا او چنین شغلی را برگزید؟

فلورانس در 12 مه 1820 میلادی در یک خانواده ثروتمند متولد شد. او علاقه بسیاری به حرفه پرستاری داشت؛ اما این موضوع، خانواده او را به شدت شگفت زده و نگران کرده بود. در آن زمان برای زنی از خانواده ای محترم، داشتن شغلی خارج از خانه قابل قبول نبود؛ خصوصاً شغل پرستاری که در قرن 19 میلادی شغل آبرومندی محسوب نمی شد. در واقع در دهه 1840 میلادی تنها معدودی از زنان، حرفه ای داشتند. اما فلورانس تصمیم خود را گرفته بود.

او برای رسیدن به هدف خود، ابتدا درمانگاه کوچکی در لندن تاسیس کرد. سپس در سال 1854 میلادی در پی آغاز جنگ کریمه به بیمارستانی در ترکیه رفت. این بیمارستان مملو از سربازان زخمی بود. فلورانس برای غلبه بر فشار کار، 38 پرستار دیگر را بکار گماشت تا دوشادوش او به مجروحان جنگی رسیدگی کنند. نایتینگل شب و روز کار کرد تا نظم و انضباط در این بیمارستان حاکم شد. بیمارستان کاملاً تمیز و مرتب شده بود، کیفیت غذا بهبود یافته بود، لباس های کثیف به موقع شسته می شد و مجروحان به درستی معالجه می شدند. فلورانس با دلسوزی فوق العاده به تک تک بیماران رسیدگی می کرد و با رفتار خود موجب خوشحالی آنها می شد. او حقیقتاً فرشته ای بود در خدمت دیگران.

نایتینگل علاوه بر پرستاری، خدمات اجتماعی دیگری نیز ارائه داد. او سعی کرد شرایط زندگی خصوصی سربازانی را که در طول جنگ معالجه می شدند، بهبود ببخشد. به علاوه او ساختار بسیاری از بیمارستان های انگلیس را اصلاح کرد.

فلورانس در سال 1860 میلادی برای اولین بار در جهان، مدرسه ای جهت تربیت پرستار تاسیس کرد. اگرچه فشار کار در دوران جنگ او را از نظر جسمی به شدت ضعیف کرده بود، اما همچنان به آموزش پرستاران ادامه می داد. نایتینگل در سال های آخر زندگی نابینا شد؛ با این حال دست از کار نکشید. فلورانس نایتینگل در سال 1907 میلادی نشان افتخار دریافت کرد. او سرانجام در سال 1910 میلادی درگذشت.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «با فلورانس نایتینگل آشنا شویم»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر ۱۳۹۳ با شابک ۹۷۸-۹۶۴-۳۰۷-۲۲۱-۶ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا